Controlul fiscal anterior vanzarii firmelor a fost eliminat

de     Ziua
Joi, 9 decembrie 2004, 0:00


Interdictia legala privind vanzarea de actiuni sau parti sociale ale firmelor fara un control fiscal prealabil, prevedere care urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2005, a fost eliminata de Guvern, printr-o ordonanta de urgenta de modificare a Codului Fiscal.

Paragraful respectiv a fost introdus in cadrul dezbaterilor din Camera Deputatilor pentru aprobarea Legii 494/2004 privind modificarea Codului Fiscal.

Actul normativ mentionat prevedea ca este interzisa cesionarea actiunilor unei firme, fara a fi adusa la cunostinta autoritatilor fiscale, in vederea efectuarii controlului financiar-fiscal, cu cel putin 60 de zile inainte de realizarea operatiunii de cesionare sau instrainare.

Masura avea in vedere instrainarea sub orice forma a actiunilor, cu exceptia celor ce fac obiectul tranzactiilor pe piata de capital ori a partilor sociale sau activelor fixe ale contribuabililor.

Autoritatile au explicat ca includerea restrictiei in textul legii a fost determinata de necesitatea reducerii evaziunii fiscale, prin combaterea fenomenului de vanzare a firmelor cu datorii bugetare restante. Legea de modificare a Codului Fiscal se aplica de la 1 ianuarie 2005.74 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri