Capii PSD Alexandria au vrut sa-l plateasca pe seful de campanie al Aliantei D.A. sa inchida ochii la masluirea prezidentialelor de duminica

In Alexandria, trocul pus la cale de liderii PSD depaseste 10a% din voturi

O frauda de proportii care urma sa aiba loc duminica, in orasul teleormanean Alexandria, a fost demascata de reprezentantii Aliantei D.A. Seful de campanie al PNL Alexandria a fost contactat de primarul si viceprimarul orasului, ambii din partea PSD, pentru “a aranja” rezultatul scrutinului la prezidentialele ce vor avea loc duminica in favoarea candidatului PSD Adrian Nastase.

Liderii PSD i-au propus liderului liberal sa inchida ochii la numaratoarea voturilor, astfel incit candidatul PSD Adrian Nastase sa obtina din condei un avans de cel putin 4.000 voturi in municipiul Alexandria, distribuite in 20 dintre sectiile de votare, alese special de PSD. Potrivit intelegerii, membrii Aliantei D.A.

din comisiile de la sectiile de votare respective ar fi trebuit sa accepte masluirea numaratorii buletinelor de vot astfel incit Adrian Nastase sa cistige cu 200 de voturi avans fata de Traian Basescu in fiecare din cele 20 sectii. Seful de campanie al Aliantei D.A.

ar trebuit sa fie recompensat de PSD pentru tradare cu 200 de milioane de lei si 6 locuri de munca in posturi importante din primaria orasului pentru membrii Aliantei D.A. Negocierea a fost inregistrata pe banda audio si video.

Viceprimarul Alexandriei, Victor Dragusin, l-a contactat in urma cu doua zile pe coordonatorul de campanie al Aliantei D.A., liberalul Costel Mocanu. “Stiam de faptul ca primarul Alexandriei si prefectul Nitulescu l-au solicitat pe Costel (Costel Mocanu - n.r.) sa se intilneasca cu ei.

De aceea le-am zis unor baieti de la noi sa-l insoteasca si sa ma anunte daca sesizeaza ceva suspect”, ne-a declarat vicepresedintele PNL Alexandria, Constantin Filip.

Intilnirea liderilor PSD cu reprezentantul Aliantei D.A. a avut loc marti seara. Dupa cum reiese din convorbirea inregistrata, primarul si viceprimarul din Alexandria doreau sa aranjeze voturile astfel incit Adrian Nastase sa cistige detasat la Alexandria acest al doilea tur de scrutin, victorie care le-ar fi adus aprecieri si elogii ale liderilor PSD de la Bucuresti.

Ei i-au cerut lui Costel Mocanu sa accepte sa inchida ochii la numaratoarea voturilor, astfel incit la 20 dintre sectiile de votare - 5, 7, 8, 9,10,12,13,14,15,17,19, 20, 21, 23, 24, 25, 26, 27, 29 si 30 - Nastase sa iasa invingator, indiferent de scorul real, cu 200 de voturi. Asadar un total de cel putin 4.000 de voturi obtinute “din condei”.

Liderii PSD n-au explicat de ce au ales aceste sectii de votare si nu altele; probabil au constatat la primul tur ca Alianta a avut multi votanti in sectiile respective si au dorit sa se asigure ca nu risca nimic si cistiga la scor.

Ei explica si de ce fac acest efort: in momentul in care ar fi obtinut un scor bun la alegerile prezidentiale, ar fi putut cere Guvernului mai multe fonduri si diverse avantaje, astfel incit teleormanenii sa-i voteze si la alegerile din 2008. Viceprimarul Victor Dragusin a spus chiar ca o victorie la scor a lui Nastase in Alexandria i-ar mari sansele de a deveni primar in 2008.

Pesedistii se bazau si pe faptul ca, in primul tur, Uniunea PSD + PUR si candidatul Adrian Nastase obtinusera peste 50a din voturile din orasul Alexandria. Pretul tradarii oferit de pesedisti liderului D.A. a fost de 200 de milioane lei si sase locuri de munca in posturi importante din primaria orasului pentru membrii Aliantei D.A.

Victor Dragusin, viceprimar PSD: - Emotiile nu mai sunt asa mari, acum pentru ca oricum cistigam. (Desi prezidentialele vor avea loc abia duminica, viceprimarul Alexandriei este sigur ca Adrian Nastase va cistiga!!! - n.r.) E vorba insa de imaginea primarului. In momentul in care ai un scor mare te poti duce la Guvern sa spui ce vrei.

E bine pentru Alexandria! Ca primar poti cere ajutoare pentru caldura... Oricum nu schimbam lucrurile... (Desi negociaza peste 4.000 de voturi intr-un oras, cu aproximativ 35.000 de votanti, deci circa 10a din voturi, Dragusin crede ca acest lucru nu va schimba rezultatul final - n.r.)

Costel Mocanu, sef campanie Alianta D.A.: - Da, dar aici e vorba despre moralitatea mea...

Asta da, Moralitatea ta e o chestie deosebita.

Victore, te rog, noi am mincat o piine impreuna, ce imi zici mie acuma sa fac... daca simti ca ceva nu e in regula, nu ma baga...

Nu, nu e teapa, stai linistit, Nu are rost sa-ti spun acum, dar probabil daca nu faci chestia asta, nu pot sa te ajut nici cu pravalia, nici cu internetul (Costel Mocanu este proprietarul unui internet-cafe - n.r.)

O dau dracu, m-am saturat! Dar sper ca pentru asta ai vorbit cu seful tau.

Da, noi garantam, ne priveste pe noi treaba asta. Am vorbit cu Liviu (Liviu Nicolae Dragnea, presedintele Consiliului Judetean Teleorman - n.r.)

El o fi vorbit cu Nitulescu? (prefectul de Teleorman - n.r.)

Ei, ce conteaza!

Discutia are loc in masina de serviciu a viceprimarului. Liberalii si viceprimarul ajung, intre timp in biroul primarului de Alexandria, Constantin Slabescu, unde continua negocierile.

(.....)

Costel Mocanu: - In fata domnului primar (Constantin Slabescu - n.r.), ma angajez ca la cele 20 de sectii de votare scrise pe aceasta lista sa pierdem cu cite 200 de voturi. Suma este de 200 de milioane si 5-6 oameni vor fi angajati.

Constantin Slabescu, primar PSD: - Acum cu angajarea asta, sa stiti ca va rezolv in vreo 2-3 luni.

Victor Dragusin, viceprimar PSD: - Trebuie facuta organigrama...

Costel Mocanu: - Eu merg pe cuvint... Cu Victor (viceprimar Victor Dragusin - n.r.) am fost colegi de clasa!

Constantin Slabescu: OK.

Liberalul bate palma cu cei doi pesedisti de seama ai Alexandriei.

Victor Dragusin: “Ce discutie, domnule? Ma uimiti!”

L-am contactat ieri pe viceprimarul Dragusin care nu a recunoscut, insa, discutiile purtate cu seful de campanie al Aliantei si inregistrate pe suport audio si video.

Victor Dragusin - Ce discutie, dom’le, ma uimiti!

EVZ - I-ati propus lui Costel Mocanu ca, daca va lasa sa masluiti voturile la 20 de sectii de votare, ii dati 200 de milioane...

Nu este adevarat.

Convorbirea este inregistrata!

Atunci faceti-o publica unde vreti voi!

Victor Dragusin a intrerupt convorbirea telefonica.

Constantin Slabescu: “Nu cunosc, n-am discutat nimic!”

Nici primarul Constantin Slabescu nu a recunoscut ca ar fi avut vreo intilnire cu seful de campanie al Aliantei. El ne-a declarat ca nici nu-l cunoaste pe Costel Mocanu si ca in biroul sau de la Primarie nu a avut loc nici o discutie referitoare la alegerile de duminica.