Banca de Export-Import a Romaniei Eximbank SA menţine ratele dobanzilor de bază pentru credite la un nivel scăzut, sub nivelul ratei de referinţă practicată in prezent de Banca Naţională.

Astfel, in această lună, rata dobanzii de bază pentru creditele de export acordate in lei cu scadenţa mai mică de 2 ani este de 17, 06 la sută. Pentru creditele de export acordate in lei cu scadenţa mai mare de 2 ani rata dobanzii de bază este de 15,24 la sută. Toate aceste dobanzi beneficiază de bonificaţii in proporţie de 50 – 60%.

De asemenea, este menţinută la un nivel scăzut şi rata dobanzii de bază pentru creditele de investiţii in capacităţi de producţie pentru export acordate in lei cu scadenţa mai mică de 2 ani, care este in această lună de 18,06 la sută.

Pentru creditele de investiţii acordate in lei cu scadenţa mai mare de 2 ani rata dobanzii de bază este de 17,24 la sută.

Pentru creditele de export, importuri de completare şi finanţări pe bază de creanţe comerciale acordate in USD, rata dobanzii de bază este de 4,50 la sută iar pentru credite de investiţii in capacităţi de producţie pentru export, acordate in USD, este de 5,00 la sută.

Rata dobanzii de bază la creditele de export pe termen scurt şi finanţări pe bază de creanţe comerciale acordate in EURO este de 5, 25 la sută in timp ce pentru creditele de investiţii acordate in EURO dobanda este de 5,50 la sută.