Intr-o scrisoare deschisa publicata in editia de astazi a cotidianului Times, liderul grupului parlamentar liberal-democrat din Marea Britanie, Chris Davies, sustine ca sprijinul pe care Marea Britanie il acorda autoritatilor de la Bucuresti pentru ca pe 17 decembrie, sefii statelor Uniunii sa invite oficial Romania sa se alature tarilor membre, ar putea fi considerat o greseala.

Chris Davies reaminteste ca raportul de tara al Comisiei Europene vorbeste despre coruptia raspandita, despre lipsa de independenta a presei, dar si despre presiunile asupra justitiei sau folosirea ordonatelor de urgenta pentru evitarea dezbaterilor parlamentare.

In plus, parlamentarul european aminteste si de neregulile inregistrate la alegerile din 28 noiembrie.

Chris Davies crede ca, pentru ca Romania sa devina o democratie moderna, e nevoie de o supraveghere atenta a modului in care autoritatile de la Bucuresti isi respecta angajamentele.

Evenimentele din Ucraina si disputa pe tema aderarii Turciei la Uniunea Europeana au trecut in planul doi problemele Romaniei, despre care Chris Davies spune "s-ar putea dovedi un mar putred pentru Europa".

Parlamentarul european e de parere ca pentru ca si Romania sa urmeze modelul altor foste state comuniste care s-au transformat in democratii moderne, e nevoie de o supraveghere atenta a modului in care autoritatile de la Bucuresti isi respecta angajamentele.