Una dintre brasovencele impuscate intr-o farmacie din centrul orasului a fost inmormintata ieri, in prezenta a citeva sute de persoane, rude, colegi de breasla, cunoscuti si vecini. O echipa complexa de anchetatori cauta indicii pentru gasirea criminalului, dar afirma ca, deocamdata, au doar mai multe ipoteze de lucru.

Daga Susan si Manuela Cistian au fost impuscate luni seara, in farmacia in care lucrau, cu citeva minute inainte de terminarea programului. Procurorii au anuntat oficial ca analizeaza in acest caz doua variante: cea a jafului, pentru ca din farmacie au disparut, dupa atac, 40 de milioane de lei, si cea a unei reglari de conturi, dar informatiile sint destul de putine.

Expertiza balistica a celor doua gloante gasite in corpurile femeilor nu fusese finalizata ieri, pina la inchiderea editiei. Politistii au legitimat miercuri toti barbatii care se incadrau in semnalmentele pe care le-a dat o martora: 1,80 metri inaltime, geaca neagra.

Anchetatorii afirma ca, din cauza ca lipsesc semnele specifice impuscarii, urmele gloantelor au fost confundate initial cu cele lasate de o surubelnita. Acestia au stabilit ca asasinul le-a obligat pe cele doua femei sa ingenuncheze sau chiar sa se intinda pe podea, iar ambele focuri au fost trase de la o distanta mai mica de un metru.

Arma folosita este rar intilnita in Romania, si are un calibru mai mic de noua milimetri. Desi politistii au verificat fiecare centimetru patrat din farmacie, nu au gasit pina acum nici unul dintre tuburile celor doua gloante. Teoretic, asta inseamna fie ca asasinul le-a cules, fie ca a tras cu arma ascunsa intr-o geanta sau intr-o punga, afirma procurorii.

Dulapul unde sint tinute medicamentele cu efect halucinogen, care se elibereaza cu reteta speciala, nu a fost atins.

Nu aveau dusmani

Despre cele doua farmaciste apropiatii sustin ca nu aveau dusmani. “Nu stiu de ce au omorit-o. Nici ea, nici eu nu aveam dusmani. Nu exista pedeapsa suficienta pentru cine i-a facut asta sotiei mele”, ne-a declarat Daniel Cistian. Politistii au descoperit ca acesta din urma are un pistol cu gaz, dar care nu ar fi fost folosit in ultimul timp.

De asemenea, Daniel Cistian are o firma de transporturi internationale. Daga Susan nu era casatorita si locuia singura. Era farmacista de 30 de ani.