Mai multi doljeni din comuna Poiana Mare, descoperiti de Alianta D.A. ca au votat de doua ori, pe listele permanente si listele electorale suplimentare, sustin ca, de fapt, cineva s-a folosit de datele lor pentru a obtine voturi false.

Satenii, in majoritate batrini sau saraci, afirma ca au mers o singura data la sectia de votare si atunci indemnati de primarul din Poiana Mare, Petre Simion, care le-a cerut sa voteze cu Nastase.

Pe lista neagra a “turistilor electorali” se afla si Stela Raducan, cunoscuta in comuna drept “tiganca care a vorbit cu Nastase”, pentru ca l-a intilnit pe premier in timpul unei vizite electorale. Alianta D.A. a identificat numele ei pe lista permanenta a Sectiei de votare nr. 424 Poiana Mare, dar si pe lista suplimentara a Sectiei de votare nr. 308 din Desa, pe ambele aparind ca a votat.

“Sa n-am parte de copiii mei daca stiu sa votez de doua ori. Domn’ primar Simion a venit si mi-a spus ca daca votez cu Nastase o sa ma ajute”, s-a plins tiganca.

Al doilea identificat, Costel Naidin, a recunoscut ca a votat pe lista speciala, fiind membru in comisia Sectiei de votare 424 din Poiana Mare. “Nu puteam parasi sectia de votare pentru a ma duce sa votez la sectia de care apartin”, a explicat acesta. El neaga insa ca a fost pe la sectia unde este trecut pe listele permanente, desi, conform datelor oferite de Alianta D.A.

, Costel Naidin apare ca a votat. Batrina Elena Mitricoiu sustine ca abia s-a decis sa voteze o data, nu stie cum a aparut de doua ori. “Cred ca s-a folosit cineva de datele ei din buletin. Alta explicatie nu vad. Sotia abia s-a hotarit sa plece din casa sa voteze. Sectia de care apartinem este aproape. Cum sa se fi dus ea la mama dracu’?”, a raspuns barbatul Elenei.

Vot dublu pe aceeasi lista. Pe lista preliminara intocmita de Alianta D.A. se regasesc numele a 11 doljeni banuiti ca ar fi votat de doua ori in primul tur de scrutin al alegerilor desfasurate pe 28 noiembrie. Pe linga cei trei localnici din Poiana Mare, in aceasta situatie se mai afla si cetateni din Desa, Calafat, Motatei sau Maglavit.

De exemplu, Mircea Ionel Tolan, din Calafat, apare ca a votat de doua ori chiar pe aceeasi lista suplimentara.

Primarul PSD al comunei Poiana Mare, Petre Simion, sustine ca totul este o minciuna. “Sint povesti. Nu cred ca este ceva adevarat. Ii bag in p... mamii lor pe aia de au votat de mai multe ori si care zic ca i-am pus eu sa-l voteze pe Nastase”, a precizat primarul.