Sperand ca "zorile dreptatii si ale adevarului sunt atat de aproape", yoghinii lui "Guru" Bivolaru s-au adunat, ieri, la rugaciune in Piata Universitatii din Capitala. Tineau la piept, ca pe icoane, postere electorale cu Traian Basescu.

"Trezeste, o, doamne, discernamantul acestui popor bland si bun astfel incat sa nu se mai lase amagit si mintit si fa-l sa urmeze dreptatea si adevarul, bineplacute tie. Amin. Amin. Amin", suna ruga pe care au inaltat-o de mai multe ori spre cer. Intre momentele de invocare a dumnezeului lor, yoghinii strigau impotriva lui Nastase. Ritualurile divino-electorale au inceput la ora 11.

Jandarmii au pregatit un tarc, de jur-imprejurul fantanii arteziene de la Universitate. Printre primii sositi, o femeie cu piele de indianca, imbracata in verde si cu bulina rosie in frunte. In tarc s-au adunat in jur de o suta de oameni. Unii aveau caciuli si fulare portocalii cu sigla Aliantei.

Au inceput sa fluture tricolorul si steaguri ale mai multor tari printre care se numara cel al Statelor Unite, al Israelului, al Germaniei, al Canadei. Pe o paza alba aveau scris cu litere imense cuvantul "Frauda". Una dintre strigaturile preferate era: "Basescu DA, Nastase PA". Se mai striga ca Europa nu-l vrea pe Nastase, ca in Romania e nevoie de democratie.

De mai multe ori, din tarc au iesit vreo 15 protestatari, care au mers, alaturi, la cortul de campanie al Aliantei. Ei s-au dezbracat de hainele groase si au ramas in bluze sau camasi de culoare alba, iesind in fata cortului. S-au prins de maini si le-au ridicat spre cer: "digeii" din cortul de campanie al Aliantei au schimbat placa.

In loc de imnul electoral "Romania trezeste-te!" au pus muzica linistitoare, hipnotizanta. Pe acest fond muzical, un barbat la vreo 35 de ani barbos si cu plete, rostea rugaciunea intr-un ritm lent si apasat. In tarc se rostea din cand in cand: "Basssescu!". Dupa rugaciune s-a dansat Ciuleandra.

"Aprobarea pentru acest miting o are Fundatia pentru Terapie Naturista Yoga-TARA", ne-a spus seful jandarmilor. Domnul Marius Moneto de la Fundatia TARA ne-a spus ca "fundatia se ocupa de problemele naturiste", dar a fost intrerupt brusc de un coleg de-al sau, care ne-a precizat ca putem cere relatii suplimenare de la un fel de purtator de cuvant al protestului.

Astfel, am aflat ca "multi dintre cei veniti aici sunt tineri straini veniti la studii in Romania", din care unii "reprezinta diverse fundatii si organizatii" si, ca "in jur de 20 la suta dintre cei adunati in Piata Universitatii sunt membrii MISA". In afara de asa-zisul purtator de cuvant, nici unul dintre participanti nu a vrut sa raspunda la vreo intrebare.

"Pe astia i-am vazut la toate mitingurile de sustinere a lui Gregorian Bivolaru. Ii cunosc ca pe mama", ne-a mai spus seful jandarmilor. La Universitate a sosit si traseistul politic Valentin lliescu, de la P.D., care a adus materiale electorale pentru manifestanti. "Nu stiu cine sunt.

E o manifestare pe care ei au organizat-o pe cont propriu fara sprijinul nostru", ne-a spus domnul Iliescu, vizibil revoltat ca a ajuns la urechile presei faptul ca protestatarii sunt yoghini. Acest miting, intitulat "Anti-frauda", a fost promovat prin campusurile studentesti cu afise, dar fara succes.