Accizarea aplicata masinilor in leasing se suspenda

de Eryka Lang     Evenimentul Zilei
Sâmbătă, 11 decembrie 2004, 0:00


Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Maria Manolescu a anuntat ieri ca hotarirea care schimba modul de calcul al accizelor la masinile in leasing va fi suspendata pina in februarie 2005. “Saptamina viitoare se va aproba o hotarire in acest sens”, a spus Manolescu.

Pina la aparitia acestui act normativ, vamesii vor continua sa calculeze accizele, la toate contractele de leasing care expira, la valoarea de intrare in tara a masinilor, si nu la 20% din aceasta valoare, cum se proceda pina luna trecuta. “Autoritatea Nationala a Vamilor este obligata sa respecte legile in vigoare, pina la modificarile anuntate.

Sintem nevoiti sa calculam accizele la valoarea de intrare, potrivit actualelor reglementari”, a declarat Gica Danila, director adjunct la ANV. Ghinionistii carora le-a expirat contractul de leasing dupa 19 noiembrie au trebuit sa scoata din buzunar de cinci ori mai multi bani pentru accize decit calculasera initial.

Maria Manolescu a precizat ca in actul normativ care va aparea se va stabili expres ca noua metoda de calcul al accizelor se va aplica numai pentru contractele de leasing perfectate dupa data la care acesta va intra in vigoare.

Oficialul ministerului a adaugat ca persoanelor ale caror contracte de leasing au expirat dupa 19 noiembrie, astfel incit au platit accize mai mari decit calculasera initial, li se vor restitui diferentele de bani: “Sumele incasate in plus vor fi restituite sau regularizate”.


60 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi