Nu e imposibil sa-ti reduci numarul de calorii ingerate zilnic fara a suferi in acelasi timp de foamea pe care cele mai multe femei o asociaza cu orice cura de slabit. Cercetatorii de la Universitatea Penn au desfasurat un experiment de patru saptamani si au descoperit ca femeile care ingereaza cu 800 de calorii pe zi mai putin decat in mod obisnuit nu au resimtit senzatia de foame.

in cadul experimentului s-au folosit produse alternative cu continut mai mic de grasimi si portii mai reduse, iar concluzia a fost ca in acest fel se poate reduce numarul de calorii fara prea mari dificultati. Grupul de studiu a fost alcatuit din 24 de femei cu varsta cuprinsa intre 19 si 35 de ani.

Timp de doua zile consecutive din fiecare din cele patru saptamani, femeile au urmat o dieta stabilita de echipa de cercetare. in acele zile, ele au servit acelasi mic-dejun, pranz si cina, insa alimentele au variat in ceea ce priveste continutul de calorii si dimensiunea portiilor.

Reducerea continutului caloric al fiecarei mese cu 30% a rezultat intr-o scadere a numarului de calorii ingerate pe zi cu 23%, iar o reducere cu 25% a dimensiunii portiilor servite a avut ca efect o noua reducere a aportului caloric zilnic, cu 12%. Desi aceste variatii sunt semnificative, participantele la studiu s-au declarat de fiecare data la fel de satule ca de obicei.

Grupul de studiu a gasit meniul mai sarac - din punctul de vedere al caloriilor - la fel de gustos si satiabil precum meniul mai bogat in calorii si grasimi. De asemenea, participantele nu au avut tendinta de a compensa aportul mai mic de calorii din prima zi mancand mai mult a doua zi.