In luna cadourilor, pensionarii nu vor mai primi bani in plus. Executivul nu a mai luat in calcul indexarea pensiilor in aceasta luna, desi potrivit legii pensiilor indexarea trebuie aplicata trimestrial - in martie, iunie, septembrie si decembrie.

Petre Ciotlos, reprezentant al Casei Nationale de Pensii si Asigurari Sociale, ne-a spus ieri ca "inflatia pe acest an a fost deja acoperita, intrucat in luna septembrie s-a dat un procent mai mare decat inflatia, respectiv - 4%. Pentru anul viitor, legea prevede acordarea unei singure indexari, in baza inflatiei prognozate.

Astfel, in luna ianuarie 2005 se va aplica singura indexare a pensiilor pentru anul viitor". Pe de alta parte, Miron Niculescu, presedintele Consiliului National al Varstnicilor, e convins ca guvernantii au ramas datori.

"La ultima sedinta a Casei Nationale de Pensii ni s-a explicat ca in acest an au fost date trei indexari - in martie, cu 2%, in iunie, cu 2% si in septembrie - cu 4%, plus o majorare de 4,5%. Le-am atras atentia ca au ramas datori pensionarilor cu indexarea pentru decembrie si ca diferenta trebuie acordata in ianuarie. Oamenii vor trece printr-o iarna grea, cu mari cresteri de preturi".

Articol de: Georgiana Capuerde, Ioana Teodorescu