Scrisoarea aparuta marti si atribuita societatii civile este o tentativa de intoxicare. Agentia de Monitorizare a Presei si Asociatia Pro Democratia se dezic de textul asa-zisului apel disperat aparut in cursul zilei de marti si invocat de Adrian Nastase in dezbaterea televizata cu Traian Basescu.

Agentia de Monitorizare a Presei:

Marti, 7 decembrie, a.c a fost trimis un mesaj pe adresa Virginia.QUIRKE@cec.eu.int, mesaj care semnala faptul ca guvernul Nastase pregateste fraude in turul doi de ex. 65 000 autobuze aranjate pentru alegatorii PSD. Mesajul a fost redactat sub forma unui apel disperat si a fost trimis de la adresa press_ro@yahoo.com cu identitatea Ropress Press RO.

Mesajul era semnat de o serie de 13 organizatii neguvernamentale, cap de lista fiind Agentia de Monitorizare a Presei.

AMP precizeaza ca nu a redactat, nu a semnat si nu a trimis mesajul mentionat mai sus.

AMP se dezice total de continutul mesajului pe care il considera o tentativa de intoxicare.

Precizam ca Adrian Nastase a facut referire la acest mesaj in cadrul dezbaterii de aseara de pe TVR.

AMP

Asociatia Pro Democratia:

Asociatia Pro Democratia (APD) mentioneaza ca scrisoarea invocata de o serie de reprezentanti ai Guvernului si ai PSD, ca fiind trimisa "oficialilor de la Bruxelles, miercuri, in preziua incheierii ultimelor doua capitole din negociere cu Uniunea Europeana", de catre un numar de organizatii civice, intre care si APD, este un fals.

Nici Asociatia Pro Democratia, nici vreuna din celelalte organizatii mentionate, nu au semnat sau trimis o astfel de scrisoare (in care se mentioneaza printre altele ca "65.000 de autobuze stau pregatite de catre putere sa transporte persoane care sa voteze in mai multe locuri").

De altfel, sursa de informare a conducerii PSD privind scrisoarea o constituie un mesaj pe e-mail, care putea fi trimis de oriunde, de catre oricine.

Cerem in modul cel mai ferm conducerii PSD sa inceteze a mai difuza aceasta stire care se refera, in mod evident, la un demers care ne este atribuit, dar cu care nu avem absolut nici o legatura.

Atat Asociatia Pro Democratia, cat si celelalte organizatii, au dovedit in nenumarate randuri ca stiu sa isi asume public actiunile pe care le intreprind, cu toate riscurile pe care le presupune, de multe ori acest lucru, iar transmiterea unei astfel de scrisori, cum este cea vehiculata de reprezentantii PSD nu este un act care sa ne caracterizeze.

APD