Este un lucru cert că Ion Iliescu se intoarce la partidul pe care l-a creat şi devine la fel de sigur faptul că acesta vrea să conducă PSD după propriile reguli. El a lăsat să răbufnească o serie de nemulţumiri la adresa situaţiei actuale din PSD, lansind o ameninţare directă către corupţii partidului.

In cadrul emisiunii „Seara preşedinţilor“, difuzată de Antena 1 vineri seară, Iliescu a reluat tema modernizării partidului şi a eliminării din structurile acestuia a personajelor controversate.

La intrebarea Gabrielei Vrinceanu Firea despre rolul politic al PSD, şeful statului a răspuns că una dintre priorităţile sale va fi schimbarea percepţiei asupra partidului. „Vreau să dau mai multă coerenţă activităţii de partid.

Trebuie să ne debarasăm de nişte năravuri nenorocite care au stricat imaginea partidului“, a spus Ion Iliescu. El vede Congresul PSD din luna ianuarie drept ocazia pentru a incepe restructurarea.

„Principala misiune, şi aceasta va fi şi chestiunea de fond a Congresului din ianuarie, este cum să inlăturăm percepţia aceasta a corupţilor şi a baronilor care s-au grupat in jurul PSD“, afirmă şeful statului.

„Un partid social - democrat veritabil“

Iliescu crede că PSD trebuie transformat intr-un partid social-democrat veritabil. „PSD trebuie să dea un semnal pentru curăţare morală, pentru debarasarea de oportunişti, parveniţi, oameni care se agaţă de atributele Puterii pentru beneficii personale, pentru clientelă politică“, incheie Iliescu.

Soluţia pentru a realiza toate aceste lucruri o reprezintă oamenii care conduc partidul in teritoriu, aceştia urmind a fi filtraţi. Preşedintele a făcut declaraţiile mizind pe faptul că PSD va guverna Romania in următorii 4 ani.