Am invins Danemarca la handbal feminin!

articol preluat din Gardianul

Aseara, in Grupa C a Campionatului European de handbal, ce se disputa in Ungaria, selectionata feminina a tarii noastre a reusit o victorie de prestigiu in fata campioanei olimpice si europene en-titre, Danemarca, cu scorul de 25-24.

Romania a vut initiativa pe tot parcursul partidei, conducand in permanenta, cea mai mare diferenta de scor fiind in primele 10 minute, cand fetele noastre au condus cu 5-0! In urma acestui rezultat, echipa noastra a ocupat locul doi in grupa si a acces in seria principala II ce se va disputa la Debrecen si din care mai fac parte echipele Ungariei, Austriei, Frantei, Danemarcei si Germaniei.

Romania va juca primul meci din noua faza a competitiei in compania formatiei Ungariei.

"A castigat echipa care a gresit mai putin, dar si care a meritat, pentru ca a stiut sa traga de fiecare moment si de fiecare minge. Aceasta echipa este Romania", a spus antrenorul Cornel Otelea la finalul partidei. La echipa Romaniei au evoluat jucatoarele: Hutupan – Avadanii (6 goluri), Amariei Lungu (4), Senocico (3), Manea (2), Gogarla (5), Farcau-Maier (1).

Au mai jucat Radulescu, Munteanu, Varzaru, Bradeanu, Elisei-Ardean si Gatzel.

Pentru Danemarca au evoluat: Norgaard – Touray (2 goluri), Petersen (2), Horlykke (2), Thomsen, Skov (3), Mikkelsen (3). Au mai jucat: Brodsgaard (2), Sjoberg (9), Danielsen (1).

DECLARATII

Mihaela Senocico: "Mi-a parut rau ca nu am reusit sa joc mai bine in primele doua meciuri, dar sper ca azi am reusit sa ajut echipa. Este cea mai mare victorie din cariera mea si sunt mandra ca am obtinut-o in calitate de capitan al echipei nationale. Dar fara sa ne fi adunat toate si sa ne dorim cu adevarat victoria, nu am fi obtinut-o".

Carmen Amariei-Lungu: "Este greu sa explic cat sunt de fericita. Dedic aceasta victorie echipei Romaniei si intreg handbalului romanesc. Am avut temeri, dar astazi am aratat ca putem fi unite. Asta ne-a adus victoria si faptul ca Danemarca este campioana olimpica en-titre face victoria si mai dulce".

Cristian Gatu: "M-am temut cel mai tare de ultimele minute de joc, pentru ca la fel am pierdut partida cu Germania de vineri. Acum, pot doar sa spun ca se poate naste o echipa mare si bucuria pe care au facut-o iubitorilor de handbal este unica. Avem sansa de a redeveni ce am fost candva".

Gardianul - 13 decembrie 2004

CE:Romania a invins Danemarca

preluare din Pro Sport

Echipa feminina de handbal a Romaniei a invins cu 25-24 (12-11) Danemarca. Meciul a contat pentru grupa C a Campionatului European ce se desfasoara in Ungaria. Echipa pregatita de Cornel Otelea a avut un start excelent de partida, conducind cu 5-0 campioana olimpica si europeana.

Intr-un final incarcat de dramatism - Hutupan a fost eliminata in ultimul minut, Romania a reusit sa pastreze avansul de un gol. Ea s-a calificat in grupele principale, cu acelasi punctaj (2) ca si invinsa ei. Peste putin timp va incepe jocul Germania - Suedia, contind pentru aceeasi grupa C.

ProSport - 13 decembrie 2004