Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat, joi, un credit in valuta pentru nevoi personale cu dobanda revizuibila semestrial, in functie de cotatiile internationale, plafonul maxim fiind de 5.000 euro sau echivalentul in dolari.

Dobanda va fi recalculata de doua ori pe an, la 31 decembrie, respectiv 30 iunie, in functie de evolutia ratelor de referita LIBOR (dobanda interbancara medie pe piata din Londra) si EURIBOR (rata interbancara medie in zona euro) la sase luni, la care banca adauga o marja procentuala.

Pana la sfarsitul acestui an dobanda este de 10,209% pentru creditele pe termen scurt in euro si de 10,709% pentru cele pe termen mediu.

Noul tip de imprumut se adreseaza atat populatiei, cat si persoanelor fizice autorizate, si poate fi acordat pentru o perioada de pana la cinci ani.

In cazul creditelor exprimate in dolari, dobanda este de 10,62375% pentru creditele pe termen scurt, iar pentru cele pe termen mediu - de 11,12375%.

Beneficiarul creditului poate utiliza suma de bani imprumutata pentru nevoi nespecificate bancii, fara sa fie nevoit sa prezinte facturi sau alte acte justificative.

Rata totala lunara (credit plus dobanda) trebuie sa nu depaseasca 30% din venitul lunar net al solicitantului impreuna cu familia, dupa scaderea tuturor angajamentelor de plata ale solicitantului si familiei.