Cinci persoane, intre care patru romani, au fost arestate, la Roma, dupa ce autoritatile au descoperit un azil clandestin, in care 20 de batrani erau tinuti in conditii greu de inchipuit, unii legati cu lanturi, iar altii incuiati in camarute fara ferestre si mici cat o cusca. Potrivit Mediafax, centrul ilegal a fost descoperit de carabinieri intr-un cartier din marginea Romei.

Autoritatile au gasit acolo 20 de batrani cu varste intre 70 si 95 de ani, tinuti de ingrijitori intr-o mizerie extrema. Cinci dintre batrani fusesera legati de pat cu lanturi si corzi, iar alti patru fusesera incuiati in niste camarute mici si fara ferestre, in conditii sanitare mai mult decat precare.

Totodata, cercetarile au demonstrat ca batranilor le erau administrate diverse medicamente, intre care si sedative, de catre personalul care nu avea pregatirea medicala necesara. Azilul avea aprobare pentru a functiona ca hotel cu 12 paturi, dar proprietarul lui, un italian in varsta de 69 de ani, il transformase in camin pentru batrani.

Acestia plateau in jur de o mie de euro pe luna pentru a beneficia de asistenta in acest centru de ingrijire. Proprietarul italian si patru romani, colaboratori ai sai, au fost arestati pentru sechestrare de persoana si exercitare abuziva a unei profesiuni medicale, iar casa a fost pusa sub sechestru de autoritati.