Pe mama presedintelui Romaniei am gasit-o ieri la prinz acasa, la Constanta. Locuieste singura, intr-un apartament modest, dintr-un cartier de la marginea orasului. Inca nu-i vine sa creada ca fiul ei este noul presedinte al tarii. A avut amabilitatea sa ne raspunda, telefonic, la citeva intrebari despre fiul sau si familia sa.

Doamna Basescu, cum va simtiti in postura de mama a presedintelui Romaniei?

Am plins toata noaptea. Sotul meu e mort si regret ca nu a trait ca sa poata vedea ca fiul nostru, Traian, a ajuns presedintele tarii (incepe din nou sa plinga - n.r.).

Cind era copil, Traian v-a facut probleme?

Am doi copii, Traian si Mircea, si nici unul dintre ei nu mi-a facut probleme. Traian a fost baiat cuminte. Desi a spus la televizor ca tatal sau era un om exigent, intrebati-l daca a luat vreo palma de la tac-su! A fost cuminte si sint multumita de el.

Bunica ii acoperea escapadele amoroase

Cind era adolescent, Traian avea succes la fete? Cind a inceput sa lipseasca noptile de acasa?

De prin a XII-a, a inceput sa stea mai mult cu fetele. Bunica lui Traian, soacra-mea, tinea tare mult la el. Locuiam impreuna cu ea, intr-un alt apartament. Si cind Traian lipsea seara de acasa, ea se ducea in camera lor, se baga in pat linga Mircea, ca atunci cind venea tac-su in inspectie sa nu se prinda, sa-i vada pe amindoi in pat.

Apoi, lasa usa deschisa, pentru ca Traian sa intre in casa si sa nu deranjeze pe nimeni. Asa erau vremurile pe atunci. Erau la moda ceaiurile dansante.

Cam pe la ce virsta a inceput sa cheleasca?

Cred ca pe la 25 sau 30 de ani. In orice caz, ii sta bine si-asa.

Cum va intelegeti cu nora, cu Maria Basescu? Cum o vedeti ca Prima Doamna?

Draga de ea! Ma-nteleg bine cu ea. Ma-nteleg bine cu amindoua nurorile. La amindoua tin la fel de mult. Sintem o familie unita. Nu ne certam, nu ne-am birfit. Tinem mult unii la altii.

Elena Basescu, fan Proconsul

Va place formatia Proconsul? Cum va intelegeti cu nepoatele?

Imi place Proconsul, pentru ca nepotul meu, Bogdan, cinta acolo. E sotul Ioanei, fata mai mare a lui Traian. Lui nu-i prea place de Bogdan, dar daca-i place Ioanei nu poate sa se opuna. Important e sa se iubeasca ei, copiii.

Va gindeati ca fiul dumneavoastra o sa ajunga presedintele tarii?

Nu ma gindeam, dar stiu ca e ambitios.

Cind v-a vizitat ultima data?

Nu mai stiu. Nu a mai venit de mult. E foarte ocupat, are o gramada de treaba. Vorbesc cu fetele la telefon, cu ele tin legatura.

Aveti sa-i transmiteti vreun mesaj acum, cind e presedintele tarii?

Am sa-i transmit un mesaj: cind o veni acasa, o sa-i spun mai multe.