Unul dintre paznici a murit, iar celalalt se zbate intre viata si moarte, injunghiat

Un barbat imbracat in haine de camuflaj si inarmat cu o pusca de vinatoare si un cutit a atacat ieri paznicii unei banci din Lugoj. Barbatul l-a omorit pe unul dintre ei, iar pe un altul l-a injunghiat. Criminalul nu a vrut sa jefuiasca banca, ci sa se razbune pe paznicul care l-a reclamat la politie pentru ca arunca petarde in fata cladirii.

Incidentul s-a petrecut in imediata vecinatate a sediului Politiei Municipale Lugoj.

Adrian Danut Avram, in virsta de 29 de ani, fusese reclamat la politie de un angajat al Bancii Transilvania ca arunca petarde in fata cladirii. Tinarul a fost amendat de oamenii legii. El a decis sa se razbune si dupa numai citeva minute a intrat in sediul bancii inarmat cu o pusca de vinatoare si un cutit. El s-a indreptat spre Dan Martis, cel care l-a denuntat la politiei, si l-a impuscat.

Apoi a sarit asupra unui alt functionar si l-a injunghiat. Un politist de la Serviciul de Circulatie Lugoj, care tocmai trecea pe strada, a vazut ce s-a intimplat si a intrat in banca. El a reusit, impreuna cu paznicul, sa-l imobilizeze pe asasin. Adrian Avram a fost escortat apoi la Politia Municipala, aflata la circa 50 de metri de locul crimei.

“Chiar daca fac 20 de ani si tot il omor si pe celalalt. Daca erai acolo si pe tine te impuscam”, l-a amenintat tinarul pe politistul care l-a amendat.

Criminalul era beat

Functionarul impuscat a fost transportat de urgenta la spital, dar nu a mai putut fi salvat. “A avut pantecele spulberat pur si simplu. Nu am mai putut sa facem nimic pentru el”, ne-a declarat medicul de garda de la Serviciul de Urgenta, dr. Anda Maria Neagoe. Anchetatorii au analizat arma barbatului si spun ca acesta a folosit un cartus de tip breneke, folosit de vinatorii pentru animale mari.

Adrian Avram este membru al Asociatie Vinatorilor si Pescarilor Sportivi (AVPS) Lugoj de un an. “Din cite il cunosteam, nu era violent. Era chiar un baiat timid cu care nu am avut niciodata probleme”, ne-a spus seful AVPS Lugoj, Petrica Damian. Prezent in oras, chestorul Dorel Andras, seful Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Timis, a declarat ca asasinul era beat.

“A fost un gest total disproportionat ca, pentru o amenda, sa iei viata unui om. Criminalul si-a recunoscut fapta si se afla in arestul politiei pentru cercetari”, a mai declarat seful IPJ Timis.