Sambata, 18 decembrie, si duminica, 19 decembrie, la Opera Nationala din Bucuresti va avea loc premiera "Simone Boccanegra" de Guiseppe Verdi. Opera, in trei acte si un prolog, este montata pentru prima data pe scena acestei opere de Anda Tabacaru-Hogea, iar scenografia acestui spectacol ii apartine arhitectului Catalin Ionescu-Arbore.

In spectacolele ce vor avea loc la acest sfarsit de saptamana, sub bagheta lui Ciprian Teodorescu vor evolua unii dintre cei mai valorosi artisti lirici ai Operei Nationale din Capitala. Este vorba despre Iordache Basalic, Vicentiu Taranu, Roxana Briban, Mariana Colpos, Virgil Profereanu, Gabriel Nastase. Pe ceilalti, ii veti vedea in spectacolul care va incepe la ora 18.30.

Prima versiune a acestei opere a fost pusa in scena acum aproape un veac si jumatate. Se intampla in Venetia anului 1875 si... a fost un esec total! Apoi, in 1881, la Scala din Milano, a avut un succes imens. Libretul lui Francesco Maria Piave si Arrigo Boito, dupa piesa "Simone Bocanegra" de Antonio Garcia Gutierez, plaseaza drama romantica in Geneva secolului al XIV-lea.

Totul se petrece in timpul fostului corsar Boccanegra, care a ajuns prim-duce al orasului.