Celebra in strainatate, soprana va urca din nou pe scenele Romaniei.

Zece ani au trecut de cand cunoscuta soprana n-a mai avut un concert de anvergura in Romania. Angela Gheorghiu se intoarce acasa pentru un concert de exceptie. Pe 23 decembrie, incepand de la ora sapte seara, la Sala Palatului, melomanii care o asteapta de multa vreme pe Angela Gheorghiu vor putea asista la un adevarat eveniment monden al sfarsitului de an.

Acompaniata de Corul National Madrigal si de Orchestra Nationala Radio, Angela Gheorghiu va oferi un regal publicului romanesc, cu un repertoriu continand atat cantece de Craciun, cat si arii celebre din opere, cu care artista a cucerit inimile publicului din lumea intreaga.

Vocea sa unica si prezenta sa scenica deosebita au impus-o pe Angela Gheorghiu drept un mare nume al muzicii lirice internationale. A cantat pe cele mai prestigioase scene de opera din intreaga lume, castigand nenumarate premii pentru activitatea artistica desfasurata.

Este, totodata, una dintre putinele cantarete de opera care au reusit sa se impuna si pe platourile de filmare - ea a jucat in filmul "Tosca". Celebra artista s-a nascut la Adjud si a absolvit cursurile Academiei de Muzica din Bucuresti. In 1992 a debutat international, la Opera Regala din Londra, Covent Garden, cu "Boema" de Puccini.

In acelasi an, a cantat si pe scenele renumitelor opere Metropolitan din New York, si Staatsopera din Viena. Acum zece ani, Angela Gheorghiu a aparut intr-o noua montare "La Traviata".

Ce a urmat? Postul de televiziune BBC si-a anulat toate programele pentru a transmite in direct spectacolul, casa de discuri Decca Records scoate in timp record pe piata o inregistrare, iar ziarele din Marea Britanie se umplu de cronici entuziaste.