Anul acesta, in preajma Sarbatorilor de iarna, traditiile par sa se schimbe: cadourile devin tot mai "digitale".

Conform cifrelor de vanzari in regim de retail oferite de NPD Group in Statele Unite, laptopurile se bucura in aceasta perioada a anului de un succes mai mare ca si televizoarele. In "Vinerea neagra," asa cum numesc comerciantii americani ziua de dupa "Ziua Recunostintei", vanzarile de laptopuri au depasit ca volum vanzarile pentru toate tipurile de televizoare.

Firma de analiza Gartner estimeaza ca atat in Statele Unite, cat si in intreaga lume, livrarile de notebook-uri in cel de-al patrulea trimestru vor fi cu aproape 22% mai mari peste cele inregistrate in anul 2003, in aceeasi perioada. Mai mult ca oricand, anul acesta, oamenii doresc sa ofere cadouri din domeniul tehnologiei.

Astfel, conform Indexului Best Buy Holiday Trend (Cele mai bune cumparaturi de sarbatori), 76% dintre americani au declarat ca intentioneaza sa ofere in dar cu ocazia Sarbatorilor un produs tehnologic.

Criteriile esentiale urmarite de care cei care achizitioneaza obiecte tehnologice pentru a face un cadou sunt: personalizare, mobilitate, capacitatea de a se conecta cu alte produse, precum si de a tine legatura cu prietenii si familia.

Perfect adaptate acestor cerinte, PC-urile notebook dotate cu tehnologia mobila Intel Centrino se pot "metamorfoza" in diverse dispozitive multi-purpose entertainment, pe care le puteti lua pretutindeni, cu caracteristici cum ar fi: ecran lat, TV tuner, capabilitati de inregistrare video si telecomanda.

Laptop-urile se bucura de asemenea de o popularitate din ce in ce mai mare, datorita disponibilitatii pe scara tot mai larga a accesului wireless la Internet sau "Wi-Fi". Laptop-urile echipate cu Wi-Fi se pot conecta wireless la Internet de acasa, de la birou sau din locuri publice.

Peste 43 000 hotspot-uri din intreaga lume sunt verificate pentru interoperabilitate cu tehnologia mobila Intel Centrino. Notebook-urile cu tehnologia mobila Intel Centrino au capabilitate Wi-Fi incorporata si ofera un nivel extraordinar de performanta mobila, asigurand in acelasi timp o durata de viata mai mare a bateriei, intr-un PC notebook cu greutate mai mica si mai usor de transportat.

Anumite modele ale PC-urilor notebook cu tehnologia mobila Intel Centrino sunt disponibile la preturi chiar mai mici de 1000 USD.