Ministerul Apararii Nationale intentioneaza ca, in vara lui 2005, echipei lui Gigi Becali sa i se interzica sa-si mai joace meciurile de acasa in Ghencea pentru ca nu a respectat toate clauzele contractului de inchiriere a stadionului. Pentru Gigi Becali urmeaza o noua vara fierbinte.

Asta pentru ca, la mijlocul lui 2005, va fi repusa pe tapet problema arenei steliste si, de data aceasta, este foarte probabil ca echipei lui Gigi Becali sa nu i se mai permita sa joace in Ghencea! FC Steaua a jucat si s-a antrenat pina acum acolo in baza unui contract de inchiriere pe doi ani, semnat in 2003, dupa un scandal de proportii si o licitatie formala.

Ministerul Apararii Nationale are in intentie ca, de data aceasta, sa nu mai prelungeasca intelegerea cu Gigi Becali si nici sa nu mai accepte o alta.

Va reusi latifundiarul din Pipera un miracol?

Motivul il reprezinta faptul ca nu au fost respectate anumite clauze din contractul de inchiriere. Cea mai importanta dintre ele prevedea obligativitatea clubului patronat de Becali de a reface suprafata de joc cu drenaj si tot ce presupune o astfel de lucrare avind ca termen limita luna iunie 2005.

Acest lucru nu s-a realizat insa, lucrarile nu au fost efectuate in vara trecuta si este aproape imposibil ca lucrarea sa se poata face in lunile de primavara ale lui 2005.

Cunoscind acest aspect, ofiterii MApN insarcinati cu relatia cu Steaua vor invoca in vara nerespectarea clauzelor contractuale si, prin urmare, vor cere ca echipa lui Gigi Becali sa paraseasca stadionul din Ghencea! O astfel de pozitie de forta ar urma sa conduca la un nou scandal de proportii, fiind evident ca patronul FC Steaua nu va accepta aceasta varianta.

Pina atunci, Becali spune ca va investi 500.000 de dolari in gazon in primavara si ca, astfel, va dezamorsa pericolul. Va fi insa o cursa contracronometru, fiind putin probabil ca gazonul sa poata fi refacut, in conditiile prevazute in contract, pina la termenul stipulat.

"Am aflat si eu ca vor astia din nou sa-mi ia stadionul. Nu au insa cum, pentru ca voi investi in gazon la primavara. Bag 500.000 de dolari si inchirierea se va prelungi automat inca doi ani, incepind de la vara" (Gigi Becali, patron Steaua)

Ce s-a intimplat in 2003?

La mijlocul lui 2003, in Monitorul Oficial aparea informatia ca a fost anulata hotarirea de guvern in baza careia stadionul din Ghencea se afla in concesiunea FC Steaua, timp de 20 de ani.

Imediat dupa aceea, Gigi Becali lua foc si afirma ca acestea nu sint decit niste masinatiuni menite sa-i puna lui, proaspatului patron al clubului, bete-n roate, dupa ce se razboise cu Viorel si George Constantin Paunescu pentru stapinirea gruparii de fotbal steliste.

In paralel, Catalin Zisu, ofiterul insarcinat sa descurce problema, avea sa afirme ca stadionul poate fi atribuit, cu titlu de inchiriere, doar in baza unei licitatii. In fine, dupa un duel cu replici dure purtat in ziare sau la televizor, Gigi Becali a fost singurul care a licitat, incheind cu MApN un contract de inchiriere pe doi ani.

Are nocturna si tribuna oficiala

Gigi Becali este convins ca nu va putea fi deposedat de stadion.”N-au cum sa-mi ia ei mie stadionul. Ar trebui sa-mi dea inapoi banii pe nocturna si tribuna oficiala, minim 1,8 milioane de dolari. Daca nu, eu scot nocturna si o iau de la stadion, iar tribuna o fac bucatele pentru ca sint ale mele.

Dar asta nu o sa se intimple, stadionul e al oamenilor, al romanilor, nu al lor, niste comunisti”, a clamat Gigi.

Cadouri pentru hipoacuzici

Centrul de plasament “Dimitrie Cantemir” a fost ieri nucleul unei agitatii neobisnuite. Aproximativ 100 de copii hipoacuzici au primit cadouri de la Steaua. In mijlocul micutilor cu deficiente auditive au sosit presedintele Mihai Stoica, Nana Falemi (foto) si oficialii Valeriu Argaseala si Vasile Angheloiu.

Meme si Falemi au fost primiti cu o explozie de bucurie, copii dotati cu panglici ros-albastre tipind si chiuind, incercind sa articuleze scandarea “Hai Steaua!”, lucru dificil din cauza handicapului. Falemi a primit desene de la micutii care vor avea de acum porti de fotbal din partea Stelei.

Fiecare copil a primit o sacosa ce continea dulciuri, o sticla de suc si articole promotionale din partea clubului. “Mi-am amintit de vremea cind eram copil si eram fericit cind vedeam un fotbalist”, a marturisit Falemi.

“Mi se trage de la Badalan!”

Patronul stelist a recunoscut ca stie de intentiile celor din MApN de a-l lasa fara stadion. “Am auzit si eu pentru ca am oameni care ma informeaza. Cred ca mi se trage de la generalul Badalan! L-am dat afara din Consiliul de Administratie al Stelei cind am preluat clubul. Acum este seful Statului Major si vrea sa-si plateasca politele. In plus au toti boala pe mine din minister.

Pentru ca ei sint comunisti, iar eu nu. Sint un outsider in fotbal si in politica”, a punctat Gigi Becali.

Masina lui Meme, sparta

Ieri dimineata, cind a iesit din casa, Mihai Stoica a avut neplacuta surpriza sa isi descopere masina sparta (foto sus). Este vorba de un Peugeot 205 bleumarin, pe care de obicei il conduce sotia lui Stoica, dar la volanul caruia s-a mai aflat in ultimul timp si presedintele stelist. “Am avut un soc cind mi-am gasit masina sparta.

Au furat casetofonul si ce au mai gasit pe acolo, dar ceea ce m-a surprins a fost faptul ca au facut zob tot bordul”, ne-a declarat ieri Meme. Oficialul stelist a afirmat ca, deocamdata, nu suspecteaza pe nimeni, nici chiar pe suporterii echipelor rivale din Bucuresti, precizind ca asteapta ca politia sa ii descopere pe faptasi.

“Copos e un papagal!”

Patronul stelist a fost prezent, ieri seara, la emisiunea “Fotbal ca noi n-are nimeni” de la TV Sport, al carei moderator este Dorin Chiotea, redactorul-sef de la ProSport. “S-a spus ca in spatele nemultumirilor galeriei Stelei fata de jandarmi a stat PNG-ul ca sa iasa oamenii in strada. Nu este adevarat!”, a afirmat Gigi.

Stelistul a dorit sa concureze cu George Copos pe teme culturale: “Sa vina utecistul de Copos sa se masoare pe cunostinte generale, pe cultura. E un papagal! Se milogeste de sisiitul de Voiculescu de la PUR sa-i dea un minister!”. Gigi s-a aratat indignat: “Le-au dat 50 de miliarde de lei pentru stadion. Din banii poporului. Nu e corect!”.

Razboi cu Jandarmeria

Meciul cu Apulum a declansat un scandal de proportii, in care au fost implicati suporterii ros-albastrilor si Jandarmeria. “Asa nu se mai poate. Oamenii au ajuns sa fie batuti de jandarmi fara motiv. In plus, m-au amendat dupa meciul cu Apulum. Am vorbit cu liderii de la Dinamo si Rapid si, impreuna cu galeriile echipelor din provincie, vom initia un protest de amploare.

Vom trimite o scrisoare de protest presedintelui tarii, primului-ministru, ministrului de Interne si comandantului Jandarmeriei”, a rabufnit presedintele Stelei, Mihai Stoica (foto, aici linga liderul galeriei, Gheorghe Mustata). “Am vazut scene teribile. Un suporter a fost batut cu bastoanele dupa ce s-a aplecat sa-si ridice fesul.

Am luat o amenda de 10 milioane de lei pentru ca as fi scandat impotriva institutiilor statului. Daca am strigat «Gabori asasini», mentionez ca nu exista in DEX cuvintul «gabor», deci nu are nici o legatura cu institutiile statului”, a declarat Meme.