Un raport parlamentar britanic denunta nivelul "socant" al deceselor din inchisorile din Anglia si Tara Galilor, unde se inregistreaza un mort la fiecare doua zile, transmite AFP.

"La fiecare doua zile, cineva este ucis, se sinucide sau moare in circumstante suspecte" in inchisorile din Anglia si Tara Galilor, a constatat Comisia parlamentara pentru Drepturile Omului, care considera acest lucru "socant".

"Nivelul criminalitatii scade, insa avem mai multi detinuti decat oricand", subliniaza raportul, care denunta "utilizarea abuziva a sistemului penitenciar" pentru izolarea persoanelor care au un comportament deviant.

Documentul precizeaza ca 434 de detinuti s-au sinucis in Anglia si in Tara Galilor in perioada 1999 - 2003, lucru care inseamna ca s-a inregistrat o sinucidere la fiecare patru zile. In ceea ce priveste numarul tentativelor de suicid, acesta este de doua ori mai mare, mentioneaza raportul, adaugand ca restul deceselor au fost cauzate de accidente, asasinate si boli netratate corespunzator.

Membrii comisiei au cerut deschiderea unei anchete referitoare la sinuciderea, in martie 2002, a lui Joseph Scholes, un adolescent in varsta de 16 ani care a fost gasit spanzurat dupa noua zile petrecute intr-un centru de detentie pentru tineri.