Principala preocupare a deputatilor PNL si PD este sa incerce sa obtina pana luni sprijin pentru candidatura Monei Musca in functia de presedinte al Camerei Deputatilor, a declarat, ieri, liderul grupului PD, Cozmin Gusa. El a spus ca liberalii si pedistii negociaza acest sprijin, dar nu a vrut sa ofere nici un alt amanunt.

Gusa a precizat ca, abia dupa ce se va sti, luni, cine vor fi presedintii Camerei Deputatilor si Senatului, se va putea stabili, conform algoritmului parlamentar, componenta Birourilor Permanente. In ceea ce priveste conducerile comisiilor parlamentare, deputatii PD vor decide prin vot pe cine vor propune.

Presedintele executiv al PD, Emil Boc, a apreciat, in urma cu doua zile, ca numirea liderilor celor doua Camere ale Parlamentului va reprezenta "o lovitura de imagine" pentru formatiunea castigatoare, chiar daca aceste numiri nu influenteaza formarea viitorului Guvern.

In plus, a aratat Boc, desi mandatul presedintilor Camerei si Senatului este de patru ani, exista proceduri parlamentare pentru schimbarea lor.