Biroul Electoral Central a transmis ieri Curtii Constitutionale, pentru validare, rezultatele centralizate in urma turului doi de scrutin pentru alegerea presedintelui Romaniei, care il stabilesc ca invingator pe Traian Basescu, candidatul Aliantei D.A. PNL-PD.

BEC a trimis Curtii procesul-verbal de constatare a rezultatului alegerilor, impreuna cu dosarele birourilor electorale de circumscriptie in termenul prevazut de lege, respectiv 24 de ore de la inregistrarea la BEC a ultimului dosar venind din tara.

Potrivit legii, partidele si candidatii care au participat la alegeri pot depune la Curtea Constitutionala cereri de anulare a alegerilor pana miercuri, la ora 21.00, cand se implinesc trei zile de la inchiderea votarii.

In urma solutionarii eventualelor cereri de anulare a alegerilor si dupa analizarea dosarelor din toate cele 42 de circumscriptii, Curtea Constitutionala urmeaza sa se pronunte asupra validarii sau invalidarii alegerilor din 12 decembrie. In cazul validarii alegerilor, Curtea Constitutionala va intocmi, in trei exemplare, actul de validare pentru candidatul care a primit cele mai multe voturi.