Conducerea companiei Petrom va fi asigurata, in urmatoarea luna, de doi directori interimari din partea companiei austriece OMV, iar de anul viitor noul Consiliu de Administratie al companiei va fi format din 7 membri, 4 din partea grupului austriac, doi numiti de Guvern si un independent.

Anuntul a fost facut ieri de Petrom printr-un comunicat de presa, la scurt timp dupa ce OMV a devenit proprietarul companiei.

Cei doi directori interimari sint Werner Schinhan, senior vicepresident si director de dezvoltare si strategie in OMV si Hilmar Kroat-Reder, director al OMV Mergers&Acquisitions Legal. Ei au stabilit ieri componenta noului Comitet Director, care include 4 membri ai OMV si doi reprezentanti ai Petrom, printre care si fostul director al companiei, Gheorghe Constantinescu.

El va ocupa functiile de director executiv (responsabil pentru comunicare, resurse umane, sanatate, siguranta si protectia mediului) si de presedinte al Consiliului Director.

Desi de activitatile „grele“ din Petrom se vor ocupa directorii austrieci din Comitetul Director (cu o functie mai mica decit a lui Constantinescu), fostul director general se declara multumit de noua functie.

„Sint multumit, am aproape aceeasi functie. Sint in continuare director executiv, am pierdut doar calitatea de presedinte al Consiliului de Administratie“, ne-a spus Constantinescu. Toti directorii OMV au avut rolul de observatori inca de la semnarea contractului de privatizare si au participat la toate deciziile importante luate de Petrom.

Directorii interimari vor fi mentinuti pina la jumatatea lui ianuarie, cind va avea loc AGA ce va numi noul Consiliu de Administratie si noua conducere.

Acum doua zile, OMV a achitat cei 1,5 milioane de euro pentru achizitionarea Petrom.