Asigurarea locuintei se scade din impozitul pe venit

de Andreea Calomfirescu     Ziua
Joi, 16 decembrie 2004, 0:00Ministrul Finantelor, Mihai Tanasescu, a elaborat proiectul de ordin privind scaderea, din venitul anual global, a primelor pentru asigurarea locuintei de domiciliu, a contributiilor la schemele facultative de pensii ocupationale si a contributiilor pentru asigurarile private de sanatate. Aceste cheltuieli vor fi deduse in limita a 200 de euro pe an.

De aceasta facilitate beneficiaza persoanele fizice rezidente romane care realizeaza venituri din activitati independente, din salarii si din cedarea folosintei bunurilor.

Potrivit proiectului mentionat, pentru a obtine deducerea reprezentand prima de asigurare a locuintei de domiciliu este necesara anexarea, la declaratia de venit, a urmatoarelor documente in copie: contractul de asigurare, documentul de atestare a platii primei de asigurare, actul de proprietate, actele de stare civila, cupa caz.

Documentele de plata a primei de asigurare pot fi emise pe numele unuia sau ambilor soti, in situatia in care locuinta este dobandita in timpul casatoriei. Daca locuinta este detinuta in comun, deducerea se acorda fiecarui coproprietar contribuabil.

In ceea ce priveste contributiile la schemele facultative de pensii ocupationale si cele pentru asigurarile private de sanatate, cu exceptia celor incheiate in scopuri estetice, deducerile se acorda pe baza documentelor justificative care atesta plata acestora. Neprezentarea documentelor justificative pana la termenul stabilit pentru depunerea declaratiei de venit global (n.r.

- 15 mai) atrage pierderea dreptului de a beneficia de aceste facilitati
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


87 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by