Un inalt functionar al Ambasadei Ruse la Bucuresti, Roman Rykunov, a lovit, ieri, cu masina o bucuresteanca de 37 de ani, angajata in traversarea unei strazi din cartierul Tei. Victima a fost internata in stare grava la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde a suferit o interventie chirurgicala. Aceasta prezinta fracturi ale membrelor inferioare, dar este in afara oricarui pericol.

Diplomatul rus care a lovit-o conducea un VW Pasat inmatriculat cu nr. 156135. El s-a inscris in traversarea intersectiei strazilor Maica Domnului cu Lizeanu, ruland pe linia de tramvai, fapt ce contravine legislatiei rutiere. Victima se pare ca a traversat si ea strada prin loc nepermis si, inainte de a ajunge pe refugiul statiei de tramvai, a fost surprinsa de masina condusa de Rykunov.

Diplomatul nu a parasit locul accidentului, asteptandu-i pe agentii de la circulatie, care l-au supus testelor alcoolscopice si l-au condus la IML pentru recoltarea probelor biologice. Cercetarile in cauza sunt continuate de ofiteri ai Brigazii de Politie Rutiera Bucuresti, cu respectarea prevederilor legale in ce priveste statutul diplomatilor si drepturile acestora in ce priveste imunitatea.

Reamintim ca, in ultimele saptamani, mai multi diplomati straini acreditati la Bucuresti au fost implicati in evenimente rutiere grave.