Procurorii Ministerului Public au informat, joi, ca fiul consilierului prezidential Dan Iosif, Eduard Mihai Dan, arestat pentru trafic si consum de droguri de mare risc, a fost trimis in judecata alaturi de alte zece persoane cercetate in acest dosar.

Procurorii Ministerului Public au informat, ieri, ca fiul consilierului prezidential Dan Iosif, Eduard Mihai Dan, arestat pentru trafic si consum de droguri de mare risc, a fost trimis in judecata alaturi de alte zece persoane cercetate in acest dosar.

In acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei Martins Sunny Nwaocha, Dan Florin Milea, Adrian Catalin Chebles, Daniel Alexe Coman, Liviu Nedu, Octavian Calita, Iuliana Mihaila, Ionel Barbu, Mihaela Neaocha (in stare de libertate) si Dragos Mariusan (in lipsa) pentru trafic ilicit de droguri de mare risc, introducere in tara de droguri de mare risc, organizare si finantare a traficului de

droguri. In perioada 2001- 2004, inculpatii au detinut si transportat peste 100 de kilograme de droguri de mare risc. Drogurile erau cumparate din tari din America de Sud si Asia, pentru a fi vindute in Europa Centrala. Cei 11 se mai fac vinovati ca, in scopul vinderii drogurilor, ar fi recrutat cetateni romani - platiti cu sume cuprinse intre 1.000 si 1.

500 de euro sau dolari - si ca ar fi organizat si finantat impreuna cu cetateni nigerieni din strainatate o retea de trafic de droguri de mare risc. Adrian Chebles a fost prins in flagrant, in 6 iulie, pe Aeroportul Henri Coanda, avand in corp o capsula cu zece grame de cocaina. Dan Eduard Mihai a fost retinut la frontiera la mijlocul lunii iulie.

Cunoscut in cartierul Floreasca, unde locuieste impreuna cu mama sa, sub numele Cristos, tanarul incepuse sa aiba un rol important in celula de trafic din Bucuresti. Dosarul va fi judecat de instanta Tribunalului Bucuresti.