Watergate romanesc: Maiorul Mircea Gologan, unul dintre cei mai galonati militari romani, a depus luni o plingere penala impotriva sefului Statului Major General, Eugen Badalan.

Conform documentului trimis pe adresa sefului Parchetelor Militare, o serie de documente cu caracter personal au fost sustrase din calculatorul ofiterului MApN si arhivate sub titlul "Corespondenta intitulata Legiunea Straina".

Conform documentului trimis pe adresa sefului Parchetelor Militare, o serie de documente cu caracter personal au fost sustrase din calculatorul ofiterului MApN si arhivate sub titlul „Corespondenta intitulata Legiunea Straina“.

Ulterior, Mircea Gologan a primit interdictia de a participa la misiuni externe pina in 2006, sub motivatia „comportamentului pe timpul misiunii din Afganistan“ si „lipsei de sinceritate pe timpul interviului de securitate“. Alaturi de seful Statului Major General, au fost chemati in judecata alti 3 inalti ofiteri din MApN.

Mircea Gologan a primit 4 distinctii importante pentru activitatea din Afganistan, printre care „Army Commendation Medal“ NATO si „Global War on Terrorism Expeditionary Medal“. De asemenea, maiorul Gologan este singurul ofiter roman care, la cererea Armatei americane, a condus pe parcursul a doua mandate un detasament aflat in misiune externa.

Gelaledin Nezir, purtatorul de cuvint al MApN, ne-a declarat ca maiorul Gologan i-a solicitat o audienta ministrului Apararii, Ioan Mircea Pascu. „Domnul ministru fiind in concediu, petentul a fost primit de secretarul de stat Gheorghe Matache, pe data de 25 noiembrie. Domnul Matache a dispus Corpului de Control al ministerului sa cerceteze faptele semnalate de maiorul Gologan.

Dinsul nu a mai asteptat finalizarea anchetei“, a precizat Nezir.

Robert Veress, Viorel Dobran