Bruxelles: 2007, dar atentie la clauza de salvgardare!

de     EurActiv.ro
Vineri, 17 decembrie 2004, 0:00Summitul la varf tinut la Bruxelles confirma unda verde data Romaniei, atat in plan tehnic, cat si in cel politic, amintindu-se Romaniei "clauza de salvgardare severa" - acestea vor fi concluziile Consiliului European de vineri, 17 dec., potrivit unor surse credibile din Bruxelles.

Consiliului European, 16-17 decembrie, Bruxelles (concluzii anticipate):

Anticipand indeplinirea cu succes a pregatirilor de aderare la UE, Consiliul European este de acord cu finalizarea Tratatului de Aderare a Romaniei, in vederea semnarii acestuia in 2005 (data urmeaza a fi stabilita).

Romania si Bulgaria urmeaza sa semneze Tratatul de aderare in aprilie 2005, cu ocazia reunirii ministrilor europeni de afaceri externe - acestea vor fi concluziile Consiliului European de vineri, 17 dec..Programul viitoarei presedintii a Luxemburgului prevede o astfel de intalnire ministeriala la 15, 16 aprilie 2005.

In prealabil, Parlamentul european va trebui sa isi dea asentimentul pentru semnarea Tratatului cu cele doua tari, Romania si Bulgaria.Consiliul European a luat nota cu satisfactie de progresul facut de Romania in implementarea acquis-ului comunitar, dar si de angajamentele asumate in aceasta privinta si, in special in ceea ce priveste capitolele Justitie, Afaceri interne si competitie.

Astfel, devine posibila inchiderea tehnica a negocierilor la 14 decembrie 2004 si, prin urmare, este asteptata aderarea ca membru in ianuarie 2007.

Uniunea Europeana va continua sa monitorizeze indeaproape gradul de realizare a angajamentelor Romaniei, atat in ceea ce priveste alinierea la acquis-ul comunitar, dar, in special a domeniilor Justitie, Afaceri interne, Concurenta si Mediu. Comisia va continua sa intocmeasca rapoarte de monitorizare a evolutiilor Romaniei, care s aincluda recomandari acolo unde este necesar.
 • Amanunte despre concluziile Consiliului European
 • Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


  67 vizualizari


  Abonare la comentarii cu RSS

  ESRI

  Întâlniri on-line | #deladistanță

  Top 10 articole cele mai ...  Hotnews
  Agenţii de ştiri
  Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.  powered by
  developed by