Curtea de Apel Brasov a decis ieri ca barbatul acuzat pentru comiterea dublului asasinat din farmacia brasoveana sa fie cercetat in arest.

In sedinta de judecata a recursului intentat de acesta impotriva mandatului de arestare, Alexandru Diaconescu (23 de ani) a sustinut ca este nevinovat, in timp ce procurorii au prezentat ca probe mostre de ADN gasite in farmacie pe minerul usii laboratorului si pe placuta “Inchis-Deschis”.

De asemenea, anchetatorii au precizat ca au descoperit urme biologice ale victimelor si in apartamentul din Bucuresti in care locuia inculpatul.

Alexandru Diaconescu este acuzat ca, in urma cu doua saptamini, le-ar fi ucis cu doua focuri de arma pe farmacistele Daga Susan si Manuela Cistian, apoi a sustras cele 40 de milioane de lei care se aflau in acel moment in casa de bani. Barbatul a sustinut ieri, in fata judecatorilor, ca potrivirea ADN-ului sau cu cel descoperit in farmacie este o coincidenta.

“In ziua crimei ma aflam la Bucuresti, impreuna cu Balan Viorel si prietena sa Cristina, cu Aron Ana Maria, prietena mea, cu sora acesteia si concubinul ei. In 6 decembrie, la ora 18.00, eram intr-o sala de Internet Cafe in Bucuresti, in zona Baba Novac, unde am stat pina in jur de 21.00, dupa care am plecat la locuinta Anei Maria, unde am ramas peste noapte”, a declarat Diaconescu.

Bucuresteanul a afirmat in fata instantei ca nu a intrat niciodata in farmacia unde au fost ucise cele doua femei. Acesta s-a aratat dispus sa faca un test cu detectorul de minciuni, pentru a-si demonstra nevinovatia, iar Ovidiu Vaduva, avocatul sau, a precizat ca va cere o contraexpertiza a probelor ADN.

Arma crimei nu a fost gasita

Alexandru Diaconescu a declarat ca, in 2003, a stat in arestul politiei Brasov trei luni pentru furt de masini, dupa care a fost gratiat. Barbatul a recunoscut ca a consumat heroina, pe care o cumpara din Ferentari si Rahova, dar sustine ca nu era dependent intrucit treceau si 4-5 luni fara sa consume droguri.

De asemenea, el le-a mai spus judecatorilor ca nu a avut niciodata arma si ca nu este o persoana violenta. De altfel, anchetatorii nu au gasit inca arma artizanala, de 5,6 mm, folosita de posibilul ucigas, dar spun ca detin suficiente dovezi impotriva lui Diaconescu. Anchetatorii inca nu au explicat care a fost mobilul dublului asasinat.

In prezent, Alexandru este acuzat de omor deosebit de grav, tilharie si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.