Compania nationala de transport al energiei electrice Transelectrica estimeaza pentru acest an realizarea unui profit brut de 15 milioane euro, la o cifra de afaceri de 201,3 milioane euro, a declarat in cadrul unei conferinte de presa directorul general al companiei, Ion Merfu. La sfarsitul lunii octombrie, creantele Transelectricii erau de 84,6 milioane euro, iar datoriile de 70 milioane euro.

Printre realizarile semnificative ale anului care se va incheia in curand, responsabilii companiei au amintit integrarea in sistemul electroenergetic european, continuarea programului de retehnologizare a statiilor de transformare, dezvoltarea capacitatilor de interconexiune transfrontaliere cu sistemul UCTE prin construirea noilor interconexiuni de 400 kV cu MVM.

In cadrul programului de retehnologizare, in acest an au fost incluse statiile Gutinas, pentru care s-a negociat cu Nordic Investment Bank un imprumut de 23 milioane euro, Fundeni, Oradea Sud, Brazi Vest, Sibiu Sud, Bucuresti Sud si Constanta Nord.

In total, in anul 2004, programul de investitii al Transelectricii s-a ridicat la peste 116 milioane euro, din care pana la sfarsitul lunii octombrie fusesera consumate aproape 80% din fonduri.