De Sarbatori, o serie de companii aeriene au oferte speciale pentru calatoria cu avionul. In aceasta perioada, compania TAROM are preturi speciale: 99 euro pana la Istanbul, 125 euro pana la Munchen, 129 euro pana la Atena. Pentru o calatorie la Milano sau Roma tariful este de 155 euro, iar pentru Bruxelles - 175 euro.

Tarifele, care nu includ taxele aeroportuare, sunt valabile pentru o calatorie dus-intors. Totodata, pentru Revelionul 2005, TAROM Tours vine in intampinarea asteptarilor celor interesati cu oferte generoase pentru Atena, Bruxelles, Cairo, Dubai, Larnaca, Madrid, Paris, Roma si Viena (cazare cu mic dejun si transport cu avionul incluse).

Pasagerii aflati la bordul aeronavelor operatorului national de transport in zilele de Craciun si de Anul Nou vor fi intampinati cu traditionala cupa cu sampanie. Nici companiile aeriene straine nu se lasa mai prejos. Pana pe 28 februarie anul viitor, Lufthansa are oferte speciale catre: China si Beijing - 630 euro, Shanghai - 690 euro, Guangzhou - 780 euro.

Toate tarifele mentionate nu includ taxele aferente. De asemenea, persoanele care calatoresc in perioada 8 decembrie a.c.

-31 martie 2005 si care isi achizitioneaza tichetele pana pe 15 ianuarie anul viitor, pot beneficia de oferta Lufthansa pentru destinatii din Bucuresti precum Tel Aviv - 350 euro, Dubai - 450 euro, Teheran - 580 euro, Charlotte - 410 euro, Dallas - 410 euro, Denver - 410 euro, Portland - 410 euro, Hong Kong - 690 euro. Ofertele nu includ taxele aeroportuare.

De mentionat ca pentru companiile aeriene, luna decembrie, alaturi de lunile iunie, iulie, august si septembrie, face parte din asa-numita perioada de sezon, in care operatorii aerieni realizeaza 50 la suta din veniturile anuale. "Specificul lunii decembrie consta in atragerea traficului turistic pentru Sarbatorile de iarna, clasa economic fiind cea mai solicitata in aceasta perioada a anului.

Pentru decembrie 2004, TAROM estimeaza o crestere a vanzarilor cu 18% si a numarului de pasageri transportati cu 10 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut. Gradul de incarcare al aeronavelor este estimat la aproximativ 67 la suta", dupa cum ne-au precizat surse din TAROM. Calatorii pot avea surpriza ca si alte companii aeriene sa recurga la reduceri de tarife in aceasta perioada.

"In acest moment inca nu avem preturi speciale pentru Sarbatori. Este insa posibil ca sa ne parvina de la Roma o astfel de oferta, care poate fi anuntata cu o zi inainte de a intra pe piata", ne-a declarat un reprezentant al Alitalia. Nici Liniile aeriene poloneze-Lot nu exclud o eventuala oferta de acest gen in perioada urmatoare.