TVR Media a lansat teatru tv pe… video! Este vorba de piese de teatru de success care au fost adaptate pentru televiziune si, de curand, au aparut si pe casete video. Una dintre aceste piese este cunoscuta “O noapte furtunoasa” a lui Caragiale, scrisa an 1879.

Aceasta a fost de foarte multe ori montata pe scenele teatrelor din tara si din strainatate pentru ca in anul 1984 sa fie inregistrata, pe o pelicula color, in studiourile Televiziunii Romane. Regia si adaptarea pentru televiziune au fost semnate de Sorana Coroama Stanca.

Din distributia acestui teatru tv fac parte actori consacrati: Octavian Cotescu il interpreteaza pe Jupan Dumitrache; celebrul Mitica Popescu a intrat in pielea lui Nae Ipingescu; Horatiu Malaele joaca rolul studentului si gazetarului Rica Venturiano. Alaturi de ei joaca si Stelian Nistor, Mimi Enaceanu si Doru Ana.

Despre spectacolele pe care le-a pus in scena pentru televiziune, despre cat de importante sunt niste detalii pentru astfel de manifestari, Sonana Coroama Stanca afirma: “Teatrul tv are legi proprii, modalitati specifice de expresie, in care prim-planul joaca un rol esential. Un gest al mainii, un chip in penumbra, un profil decupat in lumina, toate sunt detalii semnificative.

Ca si acele mici nuante din expresia unei figuri si din miscarea corpului, care devin pe micul ecran, de multe ori, esentiale.”