Un studiu recent al IDC privind investitiile Statelor Unite ale Americii in furnizorii de servicii offshore, arata ca impactul asupra pietei americane este deopotriva bun si rau. Potrivit studiului, pana in 2008, investitiile in furnizorii de servicii offshore vor insuma, cu aproximatie, mai putin de 10% din totalul pietei, o valoare rezonabila.

Cu toate acestea, in segmentele de dezvoltare a aplicatiilor, integrare si mentenanta, furnizorii de servicii IT si-au asigurat o cota de piata de 17%, in crestere pana la valoarea de 24% in 2008.

Pentru urmatorii cativa ani se astepta o largire a comunitatii furnizorilor de servicii offshore. China aparea ca o piata latenta in aceasta privinta, comparativ cu India.

Nu este mai putin adevarat ca, sub influenta afluxului de investitori americani care au patruns in India si a cresterii numarului de specialisti proprii, China sa impulsioneze tendinta de externalizare a activitatilor in randul americanilor.

Chiar daca sezonul politic se incheie in Statele Unite, nu acelasi lucru se preconizeaza si pentru dezbaterile in privinta externalizarii serviciilor offshore. Concluzia IDC este, prin urmare, corecta: fenomenul IT offshoring este si nu este o amenintare.