Intel Corporation va angaja echipa de la HP care a conceput procesorul

Intel Itanium, in baza unui acord incheiat cu Hewlet Packard. Intelegerea consolideaza astfel investitia facuta de Intel in arhitectura Itanium si sprijina dezvoltarea procesoarelor multi-core.

Potrivit acordului, proiectarea procesorului Itanium va fi realizat in exclusivitate de Intel. Se asteapta ca dezvoltarea procesorului sa determine largirea platformei si accelerarea adoptarii industriei pe arii largi, ca o platforma pentru servere insarcinata sa manipuleze cele mai solicitante sarcini.

HP a anuntat ca isi extinde angajamentul de a investi peste 3 miliarde USD in urmatorii trei ani pentru a aduce serverele Integrity Intel Itanium 2 pe pozitia de lider, pe un segment de piata a serverelor cu o valoare de 20 de miliarde USD pe care se remarca in prezent procesoarele RISC.

Investitiile incurajeaza cercetarea si dezvoltarea, proiectarea softului pentre server si sistem, solutiile de aplicatii partner-led, vanzarile si marketing-ul.

Echipa de la HP joaca un rol cheie in proiectarea platformelor Itanium actuale si viitoare, inclusiv a procesoarelor dual core, supranumite "Montecito" si "Montvale." Echipa HP va continua sa lucreze la aceste procesoare si in acelasi timp la procesorul multi core "Tukwila" si la viitoarele procesoare Itanium.

Echipa HP se va alatura Grupului Intel Enterprise Platforms conduse de Abhi Talwalkar, vice-presedinte si general manager.