Cei trei "granzi" ai campionatului italian, Juventus, AC Milan si Internazionale Milano, sunt cu ochii pe fundasul roman al lui AS Roma, Cristian Chivu. Desi nu a jucat decat o jumatate de ora in ultimele sase luni, cele trei echipe calificate in optimile Ligii Campionilor il considera pe roman o solutie ideala pentru compartimentul defensiv.

Dupa ce Interul l-a oferit la schimb pe olandezul Van der Meyde, iar AC Milan il cere pe roman la sfatul lui Franco Baressi, cei mai decisi sa obtina transferul lui Chivu par cei de la Juventus Torino. Inca din aceasta vara, Roma s-a mutat incet-incet in Torino, odata cu numirea pe banca tehnica a fostului antrenor roman Fabio Capello.

Tehnicianul i-a cerut pe brazilianul Emerson si pe francezul Zebina si doreste sa-si completeze lotul cu Cristi Chivu, Panucci si Cassano, dupa cum informeaza cotidianul iatalian "Tuttosport". Avand in vedere criza financiara in care se zbate AS Roma, plecarea lui Chivu este iminenta, mai ales ca presedintele Franco Sensi s-a aratat dispus sa trateze cedarea fundasului roman la Juventus.

Chivu va reveni pe gazon in primavara, cand este asteptat sa se refaca dupa cea de-a doua operatie suferita la degetul mic al piciorului stang.

Practic, recidiva accidentarii, petrecuta in meciul de Liga Campionilor cu Bayer Leverkusen, a lasat in suspensie tratativele dintre AS Roma si Internazionale Milano, formatie care il doreste pe roman chiar din ianuarie, la cerintele antrenorului Roberto Mancini.

Desi Chivu si-a manifestat in mai multe randuri dorinta de a ramane la Roma, impresarul Gheorghe Popescu a dat de inteles ca ofertele celor trei mari echipe nu pot fi refuzate, ramanand de stabilit doar numele formatiei la care Chivu va juca la anul.

In afara de cluburile italiene, si lidera campionatului spaniol, FC Barcelona, s-a aratat la un moment dat interesata de achizitionarea romanului, dar tratativele au incetat din cauza aceleiasi accidentari suferite de fotbalist la picior.