Senatorul PNL Gheorghe Flutur a manifestat o atitudine suspecta de non-combat, pe toata durata campaniei electorale. La o intålnire cu Petre Daea, ministrul Agriculturii, organizata de emisiunea electorala a postului Realitatea TV, Flutur s-a ferit sa-i faca si cel mai mic repos, sinistrului Agriculturii, cånd avea ocazia sa-l faca praf din toate pozitiile.

Printre altele, capitolul "agricultura" din programul electoral al Aliantei D.A., al carui autor este Flutur, a fost mai slab decåt cel al Coalitiei PSD.

O serie de experti de pe tusa, au tras concluzia ca starea defensiva a liberalului Flutur, se explica printr-o suspecta disponibilitate de a se preda oricånd, adversarilor social-democrati, in vederea crosetarii unui guvern de coalitie. Pare-se ca o asemenea disponibiliate a lui Flutur va fi sustinuta si de reputatia fluturilor, de a zbura din floare in floare.

Mai ales, spre acele flori despre care se stie ca sunt garnisite de ciolane unse din belsug cu nectar. La aceasta dilema a expertilor, legata de lepidopterul Flutur, nu va putea raspunde decåt viitorul. Pe långa Flutur, o serie de alti liberaloizi au stat si ei cuminti in eximbanca lor, pe tot parcursul campaniei electorale, fara sa deranjeze Puterea.

Din motive care tin de pastrarea secretului identitatii surselor, nu le putem da numele, intrucåt apelativele lor sunt Patriciu, Stoica, Rusanu, Coifan si Otiman.

O serie de alti experti acrediteaza ideea ca negocierile secrete dintre PNL si PSD se poarta de cåteva luni bune, intrucåt clasa politica se astepta la un scor extrem de stråns intre alianta si coalitie, rezultat in urma alegerilor legislative.

Ceea ce-i va determina pe fluturii liberaloizi sa poata lua startul, spre cei trei trandafiri albastri, care le fac cu ochiul in disperare.