Sa-i spui mosului adevarul despre comportamentul tau din timpul anului care a trecut nu a fost asa de usor atunci cand erai copil. Problema ta era ca daca spuneai adevarul ramaneai fara cadou, iar daca minteai mosul ar fi stiut oricum ca nu e adevarat. In pielea a milioane de copiii sunt sigur ca se gasesc si managerii sau presedintii de companii.

Dar pentru ca ne-am inchipuit ca acestia nu au avut timp sa-i trimita mosului Craciun scrisorile cu ce si-ar dori, am facut-o noi pentru ei. Recunoastem ca a fost dificil, dar in final am decis sa va prezentam cinci scrisori. Au fost si altii pe lista. De exemplu, Adrian Porumboiu ar vrea sa-i aduca mosul un balon cu aer cald pe care sa-l foloseasca la vara in caz ca ploua si e frig.

Gheorghe Constantinescu de la Petrom ar mai vrea sa mai stea un an in fruntea companiei "daca se poate", iar Viorel Catarama si-a dorit cea mai tare crosa de golf. Ei bine, Dan Sucu ar vrea sa-si deschida magazin Mobexpert la Milano pe Via Montenapoleone, iar Gheorghe Copos s-ar fi multumit cu Ministerul Transporturilor.

Liebe Santa, Mi-am cumparat renii mei anul trecut. Ei fac tot ce le spun, iar daca ma enervez ii trimit inapoi in Laponia. Multumesc pentru tabloul pe care l-ai trimis, cunosc o fata care si-l doreste. Sa stii ca nu am vrut decat sa mai primesc o masina de epoca. Mi-as face o fabrica de caramizi, dar daca s-a schimbat regimul, ma mai gandesc. astia noi or sa vrea toti sa-si construiasca locuinte.

Am o echipa de fotbal pe care vreau sa o vand. Ce zici, imi gasesti un cumparator?

Ioan Neculaie, presedinte Prescon

Mosulica, Eu stiu ca esti un mos bun. Hai sa-ti spun o poveste: Eu am o sala de muls asistata pe calculator, iar acum depasim 10.000 de litri pe zi. Nu poti tu sa vorbesti cu cineva in Laponia sa livrez lapte praf ? Sau, mai bine, uite cum facem: lasa-le bebelusilor cate o mostra de lapte din ferma mea, ca la anul o sa-l treaca ei singuri in scrisoarea catre tine.

Si inca ceva: chestiunea asta cu medicamentele miraculoase, fa-o te rog sa dipara. Romanii nostri sunt atat de creduli ca ar bea orice pe post de medicament. De aia mi-am vandut eu fabrica.

Mihail Miron, presedinte BIOEF

Draga Mos Craciun, Am fost la cumparaturi tot anul: Realitatea Tv, Alpha TV, vin, banci, asigurari, medicina. Nici eu nu mai stiu. As vrea sa-ti spun ca am o mare problema: increderea in oameni. Cand ai bani, toata lumea iti e prietena si vrea sa stea cu tine la masa. Eu nu am bani, dar gestionez (cu folos, zic eu) zeci de milioane de dolari.

M-am gandit asa: uita-te tu prin scrisorile colaboratorilor mei si spune-mi cine merita sa primeasca ceva de la tine si cine nu. Pe urma, treci pe la mine sa discutam. Pentru mine nu vreau nimic, am o sotie care ma intelege si o fata pe care o inteleg.

Liviu Luca, presedinte Petrom service

Dear Santa, Ce-ti mai fac renii ? Au probleme cu castile audio la care asculta muzica de sarbatori ? Sunt o multime de gadgeturi, jocuri, muzica pe care copiii si le doresc anul acesta de Craciun. Poate pot eu sa te ajut. Stiu un lant de magazine cu astfel de produse, unde renii te-ar putea aduce. Preturile aici sunt mai mici decat anul trecut.

Oricum, uite ce mi-as dori, anul acesta am fost in centrul atentiei, si in ziare si la televizor. Poate ma ajuti sa preiau un lant de magazine din Anglia, astfel incat sa-l depasesc pe Mutu la notorietate. Mai vreau cea mai mica dobanda, sa scoti buletinele de identitate, salariul mediu sa fie 1.000 de euro, dar sa-i oblige sa cumpere de 500 de la mine.

Dar ca sa vezi ca nu sunt hapsan: n-as vrea sa mai fiu student inca o data. Iar sa muncesc, sa o iau de la zero?

Dan Ostahie, presedinte Altex

Draga Mosule, E adevarat ca mi-am cumparat avion, dar nu am reusit niciodata sa zbor pana la tine, sa fie de vina kerosenul pe care il folosesc ? A fost un an bun pentru mine. Aproape ca nu ti-as cere nimic pentru Craciunul acesta, dar nu ma lasa inima. Vorbeste tu te rog cu bancherii occidentali sa ma primeasca cu obligatiuni Rompetrol. Daca e cazul le dau ceva in schimb.

Daca mai fac rost de 200 milioane de euro ii termin pe astia de la OMV, chiar daca suntem prieteni. Si stii ceva? N-am inteles niciodata de ce nu-ti pui motor la sanie, pe benzina mergi mai repede. Uite, eu am scos motorina care rezista la minus 35 de grade. Cu drag, Dinu P.

Dinu Patriciu, presedinte Rompetrol