Antrenorii lotului olimpic de gimnastica, Octavian Belu si Mariana Bitang, au ajuns ieri la un acord in privinta viitorului contract, urmand sa semneze cu federatia de specialitate angajamente anuale, in timp ce FR Gimnastica va incheia o conventie cu Comitetul Olimpic Sportiv Roman pe durata a patru ani.

"S-a facut un pas important, pentru ca s-au lamurit relatiile dintre COSR, federatie si antrenori, adica partile semnatare intr-un viitor contract. Confuzia care plana intre noi si care a plecat de la durata contractului s-a lamurit.

COSR va face o conventie cu federatia, care include o strategie pe patru ani, iar, anual, federatia va propune COSR-ului atat colectivul tehnic, cat si colectivul de sportive", a declarat Octavian Belu, care a mai precizat ca nu ar fi acceptat un contract pe patru ani.

"Eu am insistat pentru un contract pe un an, pentru ca, atunci cand va interveni un impas in pregatire, federatia si COSR vor evalua lotul pe care il am la dispozitie si vor incerca realizarea unui miracol cum a fost cel facut intre 2002 si 2004. Este insa greu de presupus ca la fiecare doi ani apare cate o Catalina Ponor, care sa te scoata din necaz", a precizat Belu.

Tehnicianul lotului olimpic de gimnastica a afirmat ca nu s-au discutat inca aspectele financiare ale viitorului contract. "Discutiile nu au ajuns inca la aspectul financiar, unul foarte important. Mai intai se va cauta forma in care se vor incheia contractele si conventiile cu antrenorii si sportivii.

Oricum, activitatea noastra la lot va incepe inainte de semnarea noului contract, pentru ca elaborarea lui va dura destul de mult", a spus Octavian Belu. Presedintele FR Gimnastica, Nicolae Vieru, s-a declarat multumit de rezultatul negocierilor. "Pana la urma, a fost doar o neintelegere. Am constatat ca vorbeam toti cam despre acelasi lucru, dar unii vedeau mai aproape, altii mai indepartat.

Conventiile si contractele le vom face din mers si ele trebuie sa protejeze atat antrenorii, cat si sportivii, federatia si COSR-ul. Nu cred ca anul viitor se va ajunge in aceeasi situatie. In fiecare an se vor analiza atat efectivele pe care le avem, cat si progresele care s-au facut", a precizat Vieru.

In alta ordine de idei, in urma discutiilor dintre FR Gimnastica, COSR si antrenori s-a stabilit ca sportivii sa semneze cu federatia si comitetul olimpic conventii care vor stipula atat drepturile, cat si obligatiile.

"Aceste conventii vor incerca sa evite conflictele care au aparut in ultimul timp si care au fost cauzate in primul rand de lipsa de comunicare si de faptul ca nu se inteleg foarte bine care sunt atributiile fiecarei parti: antrenori, federatie, COSR", a explicat Octavian Belu.