Vedeta “juvetilor” va negocia astazi cu gruparea antrenata de Gheorghe Hagi prin intermediul firmei Becali & Popescu. Mihaita Plesan a declarat la finalul turului de campionat ca sint sanse foarte mari sa paraseasca Universitatea pentru un club mult mai puternic, din afara tarii.

Dupa amicalul Romania - Germania, scor 5-1, din primavara, Plesan a intrat in vizorul mai multor cluburi din Europa, cum ar fi Ajax Amsterdam, Parma, Siena, Hannover 96, Borussia Dortmund, Galatasaray si Deportivo la Coruña.

Impresarul jucatorului, Gheorghe Popescu, a intervenit telefonic luni seara, la emisiunea Sport Plus a postului Oltenia TV, sustinind ca Mihaita a primit oferta din partea unei echipe titrate din Europa.

“In urma cu o jumatate de ora Becali & Popescu a primit o oferta din partea unui club foarte bun, al carui nume nu dorim sa-l dezvaluim”, a declarat Baciul pentru Oltenia TV.

De asemenea, agentul Victor Becali a spus ca pina miercuri (n.r.- astazi) va perfecta transferul unui jucator tinar din Divizia A, care a jucat si pentru echipa nationala a Romaniei, facind aluzie la Mihaita Plesan.

Presedintele Universitatii Craiova, Pavel Badea, a tinut sa precizeze ca pina la aceasta ora clubul nu a primit nici o oferta scrisa pentru Plesan: “Toti vor sa-l cumpere pe Plesan, dar nimeni nu vine sa negocieze cu Universitatea Craiova, pentru ca el aici joaca si are contract pina in 2007”.

Aflat in vacanta la Poiana Brasov, Mihaita Plesan a declarat ieri pentru ProSport ca stia despre oferte, insa pina aseara nimeni nu l-a chemat la negocieri. “Situatia este asemanatoare cu cea din vara, cind eram bombardat de oferte, dar tot la Craiova am ramas.

De aceasta data am aflat si eu de oferte si mi-as dori enorm sa joc la Galatasaray. Cine nu si-ar dori sa evolueze la un club care i-a avut in componenta pe cei mai mari fotbalisti romani, Gheorghe Hagi si Gica Popescu?”, a afirmat Plesan.

Varianta Serban a cazut

Pavel Badea a luat legatura, luni seara, cu Dennis Serban (foto), propunindu-i sa vina la Universitatea Craiova. Ultima data la Dinamo Bucuresti, Serban l-a anuntat pe managerul general al Stiintei ca nu vrea sa mai joace in Divizia A, asteptind o oferta de afara.

“Ne-ar fi fost de ajutor un jucator de talia lui Dennis Serban, insa tratativele au cazut, pentru ca mijlocasul isi doreste un contract in afara tarii”, a afirmat Badita.

Au renuntat la Govora

Dupa ce au inspectat statiunea Baile Govora si au constatat ca nu au conditiile necesare pregatirii centralizate, antrenorii Pavel Badea si George Bita au decis sa renunte la localitatea vilceana.

Staff-ul tehnic al Universitatii Craiova a decis ca prima parte a pregatirii de iarna sa aiba loc la Predeal, in perioada 17-23 ianuarie, dupa care echipa se va deplasa in Antalya.