Situatia de la Evenimentul Zilei este incerta in acest moment, deoarece reprezentantii Ringier nu au comunicat oficial demiterea redactorului sef, Dan Turturica. Reprezentantii patronatului elvetian nu pot, pur si simplu, sa-l dea afara pe acesta, pentru ca el nu a incalcat nici o prevedere din contractul de munca, iar tirajul si incasarile din publicitate ale publicatiei nu au scazut.

Ca urmare, Thomas Landolt, directorul general al EvZ, a facut un pas inapoi, mai ales ca, in cadrul conferintei de presa de astazi, 70 de angajati ai ziarului si-au afirmat sustinerea fata de actualul redactorul sef. Ei au amenintat ca vor initia un conflict de munca si vor picheta, la inceputul saptaminii viitoare, ambasada Elvetia si sediul Delegatiei Comisiei Europene.

Conform unor surse din redactia Evenimentului, nu se stie daca ziarul de mine va fi cel realizat de actuala echipa, sau va fi inlocuit de unul realizat, in paralel, de celelalte publicatii ale trustului Ringier. Si aceasta pentru ca actuala echipa redactionala nu are nici un control asupra procesului de imprimare a ziarului.