Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) si Confederatia Nationala a Patronatului Roman (CNPR) sustin introducerea cotei unice de impozitare a profiturilor si veniturilor cu 16%, incepand de la 1 ianuarie 2005, se arata in comunicatele celor doua patronate.

"AOAR sustine introducerea incepand cu 1 ianuarie 2005 a cotei unice de impozitare de 16%, in paralel cu o supraveghere si interventie extrem de hotarata in ceea ce priveste realizarea incasarii constante si generale a impozitelor de la toti contribuabilii, cu eliminarea completa a esalonarilor si stergerilor de datorii", se arata in comunicatul AOAR.

Cerinta de supraveghere si interventie mai stricta in activitatea de colectare se regaseste si in comunicatul CNPR. De asemenea, confederatia patronala doreste eliminarea esalonarilor si stergerilor de datorii.

Potrivit AOAR, membrii asociatiei au sustinut, inca din anul 2003, necesitatea si oportunitatea introducerii cotei unice de impozitare, ca metoda directa de stimulare a muncii si a afacerilor. "In acest fel, poate fi asigurata functionarea corespunzatoare a sistemului bugetar si finantarea lucrarilor de interes public", se mai arata in comunicat.

AOAR a fost infiintata in urma cu zece ani, membrii fondatori ai asociatiei fiind Viorel Catarama, George Copos, Ion Tiriac si Dan Voiculescu.