"Mi se pare surprinzator si neplacut ca, dupa o campanie de presa reusita, conducerea Evenimentului Zilei sa fie schimbata. Cu atat mai mult cu cat aceasta schimbare vine in pragul Sarbatorilor de iarna.

Era de asteptat sa se intample totusi ceva desi reprezentantii Ringier din Romania declarasera ca au fost facute schimbarile necesare, prin plecarea lui Nistorescu, si ca vor mentine actuala conducere. Momentul este insa deosebit de grav si Ringier trebuie sa dea explicatii foarte clare.

Cu atat mai mult cu cat foarte multi angajati ai Evenimentului Zilei au condamnat amestecul Ringier in politica redactionala. Cred ca cei de la Ringier au obligatia sa isi comunice motivele. De asemenea, ma intrb daca actuala decizie nu este motivata de neintelegerile din toamna. Pe de alta parte, nu stim inca ce vrea printr-o restructurare.

Oricum era identificata o carenta intre conducerea Ringier si redactia Evenimentului Zilei. Transparenta era problema. Cred ca exista foarte multe suspiciuni si astept cu nerabdare urmatoarele luari de pozitie ale jurnalistilor de la Evenimentul Zilei. Conflictul nu are cum sa dispara. Cei de la Ringier vor sa il transforme intr-un conflict de munca, intre patroni si angajati.

Ringier a incercat sa inlature din redactie persoanele care au facut o opozitie deschisa inca din toamna. Conflictul este posibil sa evolueze insa. Sunt convins ca nu intamplator anuntul demiterii conducerii Evenimentului Zilei a fost facut in ajunul Craciunului. Mobilizarea societatii este foarte slaba in aceasta perioada.

Am impresia ca avem de-a face cu un scenariu programat, cu o actiune pregatita. Ea este insa riscanta. Daca intreaga presa se va solidariza cu cei de la Evenimentul Zilei, trustul Ringier va avea probleme de imagine."