Compania Microsoft a primit o lovitura din partea organismelor UE, care au decis mentinerea sanctiunilor decise de Comisia Europeana (CE) in cazul antitrust. Microsoft va trebui sa ofere pe piata o versiune a sistemului sau de operare fara Windows Media Player.

Bo Vesterdorf, presedintele Curtii Europene a Primei Instante, a anuntat ca Microsoft trebuie sa se supuna deciziilor adoptate de Comisia Europeana, chiar daca apelul initiat de companie se judeca inca.

Comisia Europeana a considerat, in luna martie a acestui an, ca Microsoft s-a folosit de pozitia sa monopolista pe piata sistemelor de operare pentru a manipula pietele de playere media software si de sisteme de operare pentru servere workgroup.

CE i-a impus companiei sa ofere o versiune de Windows fara Windows Media Player si sa puna la dispozitia concurentei o serie de informatii de natura tehnica. Aceste decizii au devenit acum efective.

Un reprezentant al companiei a anuntat ca Microsoft va oferi o versiune a sistemului de operare Windows fara Media Player incorporat la inceputul anului viitor. Aceasta va fi pusa la dispozitia producatorilor de computere in luna ianuarie, urmind sa fie oferita si publicului larg prin canalele de distributie incepind cu februarie 2005.