Un taraboi monstru s-a iscat pe strada Marasesti din Ploiesti dupa ce doi cheflii au violat proprietatea deputatului PSD Mihail Sireteanu. In seara zilei de 26 decembrie, in jurul orei 21.30, Marian Sandu, 26 de ani, si Adrian Niteanu, 21 de ani, ambii din comuna Brazi, judetul Prahova, tocmai se intorceau de la o petrecere.

Ametiti bine de aburii bauturii, tinerii au incercat sa ia un taxi care sa-i duca spre casa. Dorinta lor a fost atat de mare incat nu s-au multumit cu un refuz din partea primului taximetrist intalnit pe strada Marasesti. Soferul a motivat ca are de efectuat o alta cursa, motiv pentru care nu poate onora comanda. Chefliii au insistat, blocand strada, lucru care a atras iritarea taximetristului.

Acesta nu a stat prea mult pe ganduri si a chemat in ajutor mai multi colegi. Sandu Marian si Adrian Niteanu au realizat ca nu-i de glumit in momentul in care soferii furiosi i-au luat la bataie. Pentru a scapa, cei doi au avut proasta inspiratie sa sara gardul proprietatii lui Mihail Sireteanu. Deputatul a auzit galagia din strada si a iesit afara pentru a vedea ce s-a intamplat.

Cand a dat cu ochii de cei doi tineri, acesta i-a somat sa paraseasca imediat curtea. Chefliii au cantarit situatia si au hotarat ca este mai prudent sa-l refuze pe Sireteanu, despre care habar nu aveau cine este, decat sa infrunte gasca de taximetristi furiosi. Deputatul PSD a sunat la Politie si a reclamat ca doi necunoscuti i-au violat proprietatea.

Imediat pe strada Marasesti si-a facut aparitia un echipaj de politie, care i-a imobilizat pe intrusi. Anchetatorii nu au tinut cont de motivatia tinerilor, care au declarat ca au vrut doar sa scape de urmaritori si le-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale. Mai mult, Niteanu si Sandu au spus ca deputatul i-a alergat cu un cutit de bucatarie.

La randul sau, Mihail Sireteanu, care este membru al Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor si Coruptiei, a declarat ca in spatele acestui incident stau alte persoane. Indignat de ceea ce i s-a intamplat, deputatul a mai spus ca va milita in Parlament pentru intarirea proprietatii private.

Un punct de vedere, cu siguranta, in totala contradictie cu opinia lui Ion Iliescu, cel care in urma cu ceva vreme declara ca problema proprietatii private este doar un... moft.

Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti a confirmat inceperea urmaririi penale impotriva lui Marian Sandu si Adrian Niteanu pentru savarsirea infractiunii de violare de domiciliu in forma calificata. Cei doi sunt cercetati in stare de libertate.