Tanarul liberal Bogdan Olteanu, propus ministru pentru Relatia cu Parlamentul, le-a facut impresie buna pana si "rechinilor" pesedisti din cele doua comisii juridice ale Camerei Deputatilor si Senatului. Olteanu (33 de ani) si-a axat programul ministerial pe restabilirea rolului de legiuitor al Parlamentului, stirbit, in ultimii ani, de abuzul de ordonante de urgenta emise de Guvern.

"Ca ministru, voi aviza doar acele ordonante intemeiate in fapt si in drept. Voi aplica politica Guvernului in limitele legii si conform propriei mele constiinte", a spus Olteanu, spre incantarea parlamentarilor PSD, partid care, prin reprezentantii sai, Nastase si Vacaroiu, conduce, de facto, Parlamentul.

In consecinta, "eminenta cenusie" a Comisiei juridice din Senat, Doru Ioan Taracila, a declarat solemn, imediat dupa speech-ul candidatului, ca el personal se declara multumit de prestatia acestuia si ca va vota pentru acordarea avizului favorabil.

La intrebarea lui Antonie Iorgovan privind legatura de rudenie dintre Olteanu si Calin Popescu-Tariceanu, audiatul a recunoscut ca premierul desemnat l-a nasit de cununie. Finul lui Tariceanu a primit aviz favorabil, cu 21 de voturi "pentru", sase abtineri si doar patru - "contra".