Dan Ioan Popescu si Mircea Geoana nu vor candida la postul de primar general al Capitalei. "Nu mi se pare corect sa candidez. Trebuie sa promovam un candidat tanar, de viitor, care intr-adevar poate sa faca ceva pentru Bucuresti", a declarat, ieri, Dan Ioan Popescu, presedintele organizatiei Bucuresti a PSD.

Din punctul sau de vedere, "in mod cert, PSD va desemna la alegerile din luna aprilie a anului viitor un alt candidat decat cel de la precedentul scrutin, Mircea Geoana". PSD va desemna dupa 1 martie 2005 candidatul partidului la postul de primar general al Capitalei.

"Alianta PNL-PD este pe un trend ascendent, insa este euforia succesului, dupa care va urma trezirea la realitate", a comentat Dan Ioan Popescu, apreciind ca alegerile din aprilie vor fi "o lupta interesanta si puternica intre PSD si Alianta PNL-PD".

Intrebat ce-si reproseaza in calitatea sa de lider al organizatiei Bucuresti a PSD, Popescu a declarat: "Nu am realizat o restructurare puternica a organizatiei. De multe ori, traseistii si-au gasit loc in organizatia Bucuresti a PSD. Cand castigi, apar multi fluturi care se ataseaza de lampa de imagine. Cand pierzi, sala e goala".

In opinia sa, "este un moment crucial pentru PSD, cand se impune o reorganizare si trebuie promovate persoanele tinere".