PSD va desemna cel mai devreme la 1 martie 2005 candidatul partidului la alegerile pentru postul de primar general al Capitalei, a declarat, ieri, Dan Ioan Popescu, presedintele organizatiei Bucuresti a PSD.

Intrebat daca PSD va desemna la alegerile din luna aprilie a anului viitor un alt candidat decat cel de la precedentul scrutin, Mircea Geoana, Dan Ioan Popescu a raspuns: "In mod cert da, din punctul meu de vedere".

El a precizat ca nu va candida la alegerile pentru postul de primar general al Capitalei. "Trebuie sa alegem un candidat tanar, de viitor, care intr-adevar poate sa faca ceva pentru Bucuresti", a spus Dan Ioan Popescu.

Guvernul a stabilit, marti, ca primul tur de scrutin pentru alegerea primarului general al Capitalei va avea loc la 10 aprilie 2005. In cazul in care pentru alegerea primarului general al Bucurestiului va fi necesara desfasurarea celui de-al doilea tur de scrutin, acesta va fi organizat in cel mult 14 zile de la data primului tur.

Fostul primar al Capitalei, Traian Basescu, a fost ales presedintele Romaniei.

Candidatul Aliantei D.A. la Primaria Capitalei ar putea fi liberalul Ludovic Orban, actual viceprimar, potrivit unor surse din Alianta, in timp ce din partea PSD este vehiculat numele primarului sectorului 5, Daniel Marian Vanghelie.