Consiliul Concurentei investigheaza compania Colgate Palmolive Romania. Motivul: prin incheierea unor contracte de distributie cu efecte anticoncurentiale, societatea ar fi incalcat legea concurentei.

Colgate Palmolive a solicitat de la Consiliul Concurentei o dispensa privind exceptarea de la prevederile legii cu privire la contractele de cumparare si distributie a produselor pentru ingrijire personala incheiate cu mai multe firme.

Investigatia va evalua efectele pe care le au aceste contracte asupra mediului concurential pe piata de profil, avand in vedere exclusivitatea teritoriala convenita de Colgate Palmolive Romania cu distribuitorii sai, se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.

Totodata, inspectorii vor investiga si posibilul abuz de pozitie dominanta practicat de companie la stabilirea relatiilor contractuale cu distribuitorii sai. Potrivit legislatiei, partile interesate pot transmite observatiile lor, in scris, Consiliului Concurentei, pana la data de 28 ianuarie 2005.